
Damak Çatlatan Lezzetiyle Islak Kek Tanımı İçin Materyaller
[*]1 su bardağı süt[*]1 su bardağı sıvı yağ[*]1,5 su bardağı şeker[*]3 yumurta[*]1 paket vanilya[*]1 paket kabartma tozu[*]1 su bardağı damla çikolata[*]2 su bardağı[*]İsteğe nazaran iri çekilmiş fındık ya da ceviz
Üzerinin sosu için;
- 1 su bardağı süt
Damak Çatlatan Lezzetiyle Islak Kek Tanımı Yapılışı
- Süt, sıvı yağ, şeker ve kakaoyu çırpma kabında çırpalım, bu karışımdan 1 su bardağı ayıralım.
- Kalan karışıma yumurtaları ekleyip çırpalım daha sonra kalan materyalleri de ekleyip karıştıralım.
- Tereyağlayıp unladığımız borcama dökelim.
- 170 derece fırında 25 30dakika pişirelim.
- Burada kürdanla keki denetim etmeyi unutmayın.
- Serinleyen keki dilimleyip sosunu dökelim.
- Zevkinize nazaran süsleyip servis edebilirsiniz.