Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Damak Çatlatan Süt Helvası

Damak Çatlatan Süt Helvası
0
36

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
damak-catlatan-sut-helvasi.jpg

Damak Çatlatan Süt Helvası Tanımı İçin Materyaller

  • Yarım litre süt (2.5 su bardağı =200ml)
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı şeker
  • 50 gram tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • İsteğe bağlı limon
  • İsteğe bağlı fındık

Damak Çatlatan Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Bu ölçüleri artıra bilirsiniz ben 4 tane güveç elde ettim bu ölçülerle. Tereyağı eritip unumuzu güzelce kavuruyoruz.
  2. Daha sonra kavrulan unumuza sütümüzü ekleyip pürüzsüz oluncaya kadar karıştırıyoruz.
  3. Az kaynadıktan sonra şeker ve vanilya ekliyoruz. Yoğunlaşıncaya kadar güzelce karıştırıyoruz şayet pütür pütürse blendarden geçirebilirsiniz. Yoğunlaşmasını beklerken tabanını tutturmayın daima karıştırın.
  4. Daha sonra koyulan helvamızı kaplara paylaştırıyoruz isterseniz borcamada yapabilirsiniz. Ben bu basamakta içine limon kabuğu rendeledim hoş bir kokusu oluyor.
  5. Fırın tepsisine koyup üstü kızarana kadar fırının üst kısmında pişiriyoruz. Güzelce kızarınca üstüne fındıkla ikram edebilirsiniz afiyet olsun :)
Damak Çatlatan Süt Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,807Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt