Damaklarda İz Bırakan Fırında Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 7-8 adet kemiksiz tavuk pirzola
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı soya sosu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 9-10 adet mantar
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 adet kırmızı kapya biber (İsteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı zerzevat tozu
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı nişasta yarım çay bardağı su ile karıştırılmış
- 1 su bardağı su
- 1 kutu sıvı krema(200ml)
- Tuz
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Damaklarda İz Bırakan Fırında Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuklara fırça ile artlı önlü soya sosu sürelim biraz da tuz serperek buzdolabında yarım saat bekletelim.
- Tavaya iki yemek kaşığı sıvı yağ koyalım ısıtalım ve tavukları artlı önlü yüksek ısıda hafif kızartalım bir tabağa alarak bekletelim.
- Aynı tavanın içine tereyağ koyalım ve yemeklik doğranmış soğanı ve rendelenmiş sarımsağı kavuralım, ince dilimlenmiş mantarı ekleyelim karıştıralım kapağını kapatarak yüksek ateşte orta ara karıştırarak 5 dk kavuralım.
- İnce doğranmış biberi ek edelim ,tuz ,baharatlar su ile karışmış nişasta ve olağan suyu, kremayı ek ederek karıştıralım iki üç dakika kaynattıktan sonra ocağı kapatalım.
- Hafif kızarttığımız tavuk etlerini fırın kabına yerleştirelim üzerine pişirdiğimiz sosu gezdirelim ve üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpelim.
- 180 derece evvelden ısıtılmış alt üst ayar fırında peynir kızarana kadar pişirelim. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun
.