Damakta Dağılan Yumuşak Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı şeker
- Vanilya
- Kabartma tozu
- 3 bardak un
- 2 adet elma
- 1 kaşık şeker
- Tarçın
Damakta Dağılan Yumuşak Elmalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Tüm hamur gereçlerini katıp hamuru hazırlıyoruz.
- Hamur biraz dinlene dursun o sırada iç harcımızı hazırlıyoruz.
- İsterseniz pişirilerek isterseniz de elmaları çiğden kullanabilirsiniz.
- Elmaları rendeleyip (pişirmek istiyorsak ocağa koyup suyunu çektirip şekerini tarçınını ekleyip soğutup hamurun içine koyuyoruz) şeker ve tarçınla karıştırıp harcımızı hazırlıyoruz.
- Klasik elmalı kurabiye biçimlerinden istediğinizi yapabilirsiniz. Ben bu formda yaptım.
- 200 derecede beyazlığını kaybetmeden pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri eleyerek servis yapıyoruz.