Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Damar Sertliği ve Tıkanıklığı

Damar Sertliği ve Tıkanıklığı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
damar sertliğine ne iyi gelir,damar tıkanıklığına bitkisel çözüm

Damar Sertliği ve Tıkanıklığı


Damar duvarında yeni bağ doku artılına yada kalsiyum tuzlarının birikmesine yan oalrak bir atar damarın sertleşmesini tanımlayan genel terim Kan damarının bir kısmında veya tamamında sertleşme sonucu esnekliğini kaybetmesi hali


Bu rahatsızlık daha ziyade yaşlılarda görülür Damarın esnekliğini ve yumuşaklığını kaybetmesi, baş dönmesi, damarın sertleştiği yerde sızı ve sancılar, titreme, dengesizlik, yürüme zorluğu, ivedi yorulma, sinirlilik, zihinde zayıflık gibi

Tedavisi

Hastalığın gerçek sebebini öğrenmek ve tedavi için sağlık kuruluşlarına ve doktorlara gidilmelidir Herhangi bir sebep yahut ve şikayetler devam ediyorsa, takviye ve alternatif oalrak aşağıdaki bitkisel tariflerden biri ya da birkaçı kullanılabilir

Öneriler

Birincil operasyon olarak sigara, katı yağlar, hayvansal gıdalar, sanayi ürünleri, hamur işi, tuzlu, yağlı yiyecekler, pasta ve ağır yiyeceklerden kaçınılmalı Ayakta fazla durmamalı, kabız olmamaya dikkat edilmelidir Mevsimlik taze sebzemeyveler bol yenmelidir Başlıca sıvı yağ kullanılmamalı, bol spor yapılmalı, ağrılar bacak bölgesinde ise bol geniş kundura giyilmeli, soğuk su ile sabahtan akşam ayak bölgesi yıkanmalı, zaman buldukça ayakları yüksekte tutmak gerekir


1 Betimleme:

Alıç yaprakları ve çiçeği, beygir kuyruk otu, ay çekirdeği çiçeği ve yağı, civan perçemi, enginar yaprağı, maydanoz yaprağı, koca yemiş yaprağı, kayın ağacı, zeytin yaprağı, ökse otu, kuşburnu, şahdere otu, mercan köşk, biberiye, oğul otu, hardal, ada çayı, kekik, gül yaprağı, karabaş otu ve biberiye

Otların tamamı ya da ayrı olarak az miktarda taze olarak kaynatılıp aç ve tok karmna ballı limonla içilir

2 Betimleme:

Sarmısak dövülüp çokça yenir Tere otu, alıç meyvesi, hünnap, iğde, limon, enginar, lahana, narenciye ve darı bol miktarda yenir

3 Tarif

Soya, fındık yağı, ayçiçek yağı, darı özü yağı, zeytin yağı kullanılır Katı yağdan sakınmak gerekir

4 Tanım:

Benzeri limon, sanki zeytinyağı bir kapta karıştırılarak 4 öğün tok karnına 1 yemek yemek kaşığı veya fincanla içilir

5 Tanım:

Nohut değin tel nişadır 3 öğün aç karnına emilip yutulur

6 Tasvir:

Taze kiraz meyvesi oldukça çok yenir Çöpleri kaynatılarak suyu dere gibi içilir

7 Tasvir:

Bilhassa kiraz, pazı, erik, üzüm, narenciye, turp, havuç, maydanoz, lahana, kabak, karpuz, pırasa, enginar, taze biber, sarımsak, soğan, semizotu, çilek, böğürtlen, soya fasulyesi, çiğ ceviz, domates, tere, kereviz çokça tüketilir

8 Tarif:

Patatesi rendeleyip suyu çıkarılır Her sabahleyin aç karnına 1'er fincan içilir

9 Tanım:

100 gr sarımsak dövülür

500 gr pazı yaprağı

50 gr kekik otu

karışım 6 lt suyla karıştırılıp 5 lt kalana kadar kaynatılır Suyu süzülüp alınır Buz dolabında saklanır İçilecek değin dışarı çıkarılıp 3 öğün aç karnına 1'er çay bardağı içilir

10 Tanım:

500 gr sarımsak dövülür

1 kg üzüm sirkesinin içerisine koyulup ağzı sıkıca kapatılır 1520 gün güneş almayan bir yerde bekletilir 23 günde bir çalkalanır sonradan süzülüp suyu alınır 3 öğün aç karnına 1'er fincan süte 20 damla damlatılıp içilir

11 Betimleme:

Enginar yaprağı

Ökse otu

Karabaş otu çiçeği

Gül

Biberiye

eşdeğer miktarlarda karıştırılır 23 su bardağı kaynar suya karışımdan 2 yemek yemek kaşığı koyulup 10 dakika demlenir Limon ve balla 3 öğün aç karnına içilir

12 Tanımlama:

1 kg bal

1 kg harnup pekmezi

50 gr keten tohumu

50 gr sarı tahammül

50 gr hardal tohumu

50 gr anason

50 gr mayana tamamı dövülüp macun yapılır 3 öğün aç karnına 1'er yemek kaşığı yenir
Kaynak: bitkiselkitapcom *
 
858,477Konular
981,281Mesajlar
29,557Kullanıcılar
efwistonSon üye
Üst Alt