iltasyazilim
FD Üye
damar sertliğine ne iyi gelir,damar tıkanıklığına bitkisel çözüm
Damar Sertliği ve Tıkanıklığı
Damar duvarında yeni bağ doku artılına yada kalsiyum tuzlarının birikmesine yan oalrak bir atar damarın sertleşmesini tanımlayan genel terim Kan damarının bir kısmında veya tamamında sertleşme sonucu esnekliğini kaybetmesi hali
Bu rahatsızlık daha ziyade yaşlılarda görülür Damarın esnekliğini ve yumuşaklığını kaybetmesi, baş dönmesi, damarın sertleştiği yerde sızı ve sancılar, titreme, dengesizlik, yürüme zorluğu, ivedi yorulma, sinirlilik, zihinde zayıflık gibi
Tedavisi
Hastalığın gerçek sebebini öğrenmek ve tedavi için sağlık kuruluşlarına ve doktorlara gidilmelidir Herhangi bir sebep yahut ve şikayetler devam ediyorsa, takviye ve alternatif oalrak aşağıdaki bitkisel tariflerden biri ya da birkaçı kullanılabilir
Öneriler
Birincil operasyon olarak sigara, katı yağlar, hayvansal gıdalar, sanayi ürünleri, hamur işi, tuzlu, yağlı yiyecekler, pasta ve ağır yiyeceklerden kaçınılmalı Ayakta fazla durmamalı, kabız olmamaya dikkat edilmelidir Mevsimlik taze sebzemeyveler bol yenmelidir Başlıca sıvı yağ kullanılmamalı, bol spor yapılmalı, ağrılar bacak bölgesinde ise bol geniş kundura giyilmeli, soğuk su ile sabahtan akşam ayak bölgesi yıkanmalı, zaman buldukça ayakları yüksekte tutmak gerekir
1 Betimleme:
Alıç yaprakları ve çiçeği, beygir kuyruk otu, ay çekirdeği çiçeği ve yağı, civan perçemi, enginar yaprağı, maydanoz yaprağı, koca yemiş yaprağı, kayın ağacı, zeytin yaprağı, ökse otu, kuşburnu, şahdere otu, mercan köşk, biberiye, oğul otu, hardal, ada çayı, kekik, gül yaprağı, karabaş otu ve biberiye
Otların tamamı ya da ayrı olarak az miktarda taze olarak kaynatılıp aç ve tok karmna ballı limonla içilir
2 Betimleme:
Sarmısak dövülüp çokça yenir Tere otu, alıç meyvesi, hünnap, iğde, limon, enginar, lahana, narenciye ve darı bol miktarda yenir
3 Tarif
Soya, fındık yağı, ayçiçek yağı, darı özü yağı, zeytin yağı kullanılır Katı yağdan sakınmak gerekir
4 Tanım:
Benzeri limon, sanki zeytinyağı bir kapta karıştırılarak 4 öğün tok karnına 1 yemek yemek kaşığı veya fincanla içilir
5 Tanım:
Nohut değin tel nişadır 3 öğün aç karnına emilip yutulur
6 Tasvir:
Taze kiraz meyvesi oldukça çok yenir Çöpleri kaynatılarak suyu dere gibi içilir
7 Tasvir:
Bilhassa kiraz, pazı, erik, üzüm, narenciye, turp, havuç, maydanoz, lahana, kabak, karpuz, pırasa, enginar, taze biber, sarımsak, soğan, semizotu, çilek, böğürtlen, soya fasulyesi, çiğ ceviz, domates, tere, kereviz çokça tüketilir
8 Tarif:
Patatesi rendeleyip suyu çıkarılır Her sabahleyin aç karnına 1'er fincan içilir
9 Tanım:
100 gr sarımsak dövülür
500 gr pazı yaprağı
50 gr kekik otu
karışım 6 lt suyla karıştırılıp 5 lt kalana kadar kaynatılır Suyu süzülüp alınır Buz dolabında saklanır İçilecek değin dışarı çıkarılıp 3 öğün aç karnına 1'er çay bardağı içilir
10 Tanım:
500 gr sarımsak dövülür
1 kg üzüm sirkesinin içerisine koyulup ağzı sıkıca kapatılır 1520 gün güneş almayan bir yerde bekletilir 23 günde bir çalkalanır sonradan süzülüp suyu alınır 3 öğün aç karnına 1'er fincan süte 20 damla damlatılıp içilir
11 Betimleme:
Enginar yaprağı
Ökse otu
Karabaş otu çiçeği
Gül
Biberiye
eşdeğer miktarlarda karıştırılır 23 su bardağı kaynar suya karışımdan 2 yemek yemek kaşığı koyulup 10 dakika demlenir Limon ve balla 3 öğün aç karnına içilir
12 Tanımlama:
1 kg bal
1 kg harnup pekmezi
50 gr keten tohumu
50 gr sarı tahammül
50 gr hardal tohumu
50 gr anason
50 gr mayana tamamı dövülüp macun yapılır 3 öğün aç karnına 1'er yemek kaşığı yenir
Kaynak: bitkiselkitapcom *
Damar Sertliği ve Tıkanıklığı
Damar duvarında yeni bağ doku artılına yada kalsiyum tuzlarının birikmesine yan oalrak bir atar damarın sertleşmesini tanımlayan genel terim Kan damarının bir kısmında veya tamamında sertleşme sonucu esnekliğini kaybetmesi hali
Bu rahatsızlık daha ziyade yaşlılarda görülür Damarın esnekliğini ve yumuşaklığını kaybetmesi, baş dönmesi, damarın sertleştiği yerde sızı ve sancılar, titreme, dengesizlik, yürüme zorluğu, ivedi yorulma, sinirlilik, zihinde zayıflık gibi
Tedavisi
Hastalığın gerçek sebebini öğrenmek ve tedavi için sağlık kuruluşlarına ve doktorlara gidilmelidir Herhangi bir sebep yahut ve şikayetler devam ediyorsa, takviye ve alternatif oalrak aşağıdaki bitkisel tariflerden biri ya da birkaçı kullanılabilir
Öneriler
Birincil operasyon olarak sigara, katı yağlar, hayvansal gıdalar, sanayi ürünleri, hamur işi, tuzlu, yağlı yiyecekler, pasta ve ağır yiyeceklerden kaçınılmalı Ayakta fazla durmamalı, kabız olmamaya dikkat edilmelidir Mevsimlik taze sebzemeyveler bol yenmelidir Başlıca sıvı yağ kullanılmamalı, bol spor yapılmalı, ağrılar bacak bölgesinde ise bol geniş kundura giyilmeli, soğuk su ile sabahtan akşam ayak bölgesi yıkanmalı, zaman buldukça ayakları yüksekte tutmak gerekir
1 Betimleme:
Alıç yaprakları ve çiçeği, beygir kuyruk otu, ay çekirdeği çiçeği ve yağı, civan perçemi, enginar yaprağı, maydanoz yaprağı, koca yemiş yaprağı, kayın ağacı, zeytin yaprağı, ökse otu, kuşburnu, şahdere otu, mercan köşk, biberiye, oğul otu, hardal, ada çayı, kekik, gül yaprağı, karabaş otu ve biberiye
Otların tamamı ya da ayrı olarak az miktarda taze olarak kaynatılıp aç ve tok karmna ballı limonla içilir
2 Betimleme:
Sarmısak dövülüp çokça yenir Tere otu, alıç meyvesi, hünnap, iğde, limon, enginar, lahana, narenciye ve darı bol miktarda yenir
3 Tarif
Soya, fındık yağı, ayçiçek yağı, darı özü yağı, zeytin yağı kullanılır Katı yağdan sakınmak gerekir
4 Tanım:
Benzeri limon, sanki zeytinyağı bir kapta karıştırılarak 4 öğün tok karnına 1 yemek yemek kaşığı veya fincanla içilir
5 Tanım:
Nohut değin tel nişadır 3 öğün aç karnına emilip yutulur
6 Tasvir:
Taze kiraz meyvesi oldukça çok yenir Çöpleri kaynatılarak suyu dere gibi içilir
7 Tasvir:
Bilhassa kiraz, pazı, erik, üzüm, narenciye, turp, havuç, maydanoz, lahana, kabak, karpuz, pırasa, enginar, taze biber, sarımsak, soğan, semizotu, çilek, böğürtlen, soya fasulyesi, çiğ ceviz, domates, tere, kereviz çokça tüketilir
8 Tarif:
Patatesi rendeleyip suyu çıkarılır Her sabahleyin aç karnına 1'er fincan içilir
9 Tanım:
100 gr sarımsak dövülür
500 gr pazı yaprağı
50 gr kekik otu
karışım 6 lt suyla karıştırılıp 5 lt kalana kadar kaynatılır Suyu süzülüp alınır Buz dolabında saklanır İçilecek değin dışarı çıkarılıp 3 öğün aç karnına 1'er çay bardağı içilir
10 Tanım:
500 gr sarımsak dövülür
1 kg üzüm sirkesinin içerisine koyulup ağzı sıkıca kapatılır 1520 gün güneş almayan bir yerde bekletilir 23 günde bir çalkalanır sonradan süzülüp suyu alınır 3 öğün aç karnına 1'er fincan süte 20 damla damlatılıp içilir
11 Betimleme:
Enginar yaprağı
Ökse otu
Karabaş otu çiçeği
Gül
Biberiye
eşdeğer miktarlarda karıştırılır 23 su bardağı kaynar suya karışımdan 2 yemek yemek kaşığı koyulup 10 dakika demlenir Limon ve balla 3 öğün aç karnına içilir
12 Tanımlama:
1 kg bal
1 kg harnup pekmezi
50 gr keten tohumu
50 gr sarı tahammül
50 gr hardal tohumu
50 gr anason
50 gr mayana tamamı dövülüp macun yapılır 3 öğün aç karnına 1'er yemek kaşığı yenir
Kaynak: bitkiselkitapcom *