Damat Bohcası nasıl yapılır
Damat Bohcası Yapılışı
Damat Bohcası yapımı icin gerekli olan malzemeler:
1 adet tavuk goğus
bir buyuk kase yoğurt
5 adet hazır yufka
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2diş sarımsak
nane,kırmızı biber,tuz
Damat Bohcasının yapılışı şu şekildedir:
tavuklar tuzlu suda haşlanır
yufkalar bir tepside fırına verilir uzeri hafif kızarana kadar icine hic bir şey konmadan fırınlanır
haşlanmış tavuklar didilir bir kenara konulur haşladığınız su fırından cıkan yufkaların uzerine dokulur cok fazla su koymazsanız daha lezzetli olacaktır bir sure daha fırında suyunu ceken yufkaların ustune didilmiş tavuklar yayılır ve ustune sarımsaklı yoğurt dokulup en ustunede naneli yağ gezdirilerek servis yapılır
Damat Bohcası Yapılışı
Damat Bohcası yapımı icin gerekli olan malzemeler:
1 adet tavuk goğus
bir buyuk kase yoğurt
5 adet hazır yufka
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2diş sarımsak
nane,kırmızı biber,tuz
Damat Bohcasının yapılışı şu şekildedir:
tavuklar tuzlu suda haşlanır
yufkalar bir tepside fırına verilir uzeri hafif kızarana kadar icine hic bir şey konmadan fırınlanır
haşlanmış tavuklar didilir bir kenara konulur haşladığınız su fırından cıkan yufkaların uzerine dokulur cok fazla su koymazsanız daha lezzetli olacaktır bir sure daha fırında suyunu ceken yufkaların ustune didilmiş tavuklar yayılır ve ustune sarımsaklı yoğurt dokulup en ustunede naneli yağ gezdirilerek servis yapılır