Damat Pastası Tanımı İçin Materyaller
Pandispanyası için;
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 parmak eksik su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı kakao
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 paket kakaolu pasta kreması
- 1.5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 1 yemek kaşığı silme kakao
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı ceviz
Damat Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Pandispanyası için 3 yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım.
- Daha sonra kakao ,un ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
- Tart kalıbına tereyağ yahut margarin sürelim ve kekimizin hamurunu kalıba dökelim.
- 190 derecede pişene kadar pişirelim.
- Not; pandispanya mızı kürdan ile denetim edelim pişip pişmediğini.
- Sosumuz için 2 su bardağı sütü cezveye alalım kakao ve şekeri ekleyip karıştıralım.
- Pişen pandispanya dökelim sosu ve, 15 dakika bekletelim.
- Kreması için pasta kremasına bir kaba dökelim üzerine bir buçuk su bardağı süt ekleyip 5 dakika mikser ile çırpalım.
- Dinlendirdiğimiz pandispanyamızı zıt çevirip üzerine hazırladığımız kremayı sürelim.
- Çikolata sosu için ceviz hariç tüm gereçleri bir tencereye alıp karıştıralım ve göz göz olunca indirelim içine ceviz katıp soğumaya bırakalım .
- Soğuyan çikolata sosumuzu da krema mızın üzerine dökelim.
- Bir iki saat buzdolabında dinlendirelim sonra istediğimiz sayı kadar dilimleyip servis edelim. Şimdiden deneyen herkese afiyet bal şeker olsun????????
????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.