Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Damat Pastası

Damat Pastası
0
36

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
damat-pastasi.jpg

Damat Pastası Tanımı İçin Materyaller


Kek için;
  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • Çeyrek çay bardağı ılık su
  • 1 çimdik tuz
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Muhallebisi için;
  • 4 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağından bir parmak eksik un nişasta
  • Yarım su bardağı un
  • 8 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz krem şanti ve bir arada eklemek için artı 1 su bardağı süt
Keki ıslatmak için;
  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 dolu yemek kaşığı kakao
  • 1.5 yemek kaşığı tozşeker
Süslemek için;
  • Kakao ve hindistan cevizi

Damat Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yumurtanın aklarını ve sarılarını ayırt edelim başka kaplara.
  2. Birinci evvel akların içine bir çimdik tuz atıp mikserle çırpmaya başlayalım bi yandan çırparken bir yandan 1 çay bardağı tozşeker ekleyelim yavaş yavaş çırpmaya bırakmayalım.
  3. Krem şanti üzere koyu hale gelince bırakalım ve sarılarını çırpalım .
  4. Sarıların içine ılık suyu ekleyip düzgünce kabarıp rengi acılana kadar çırpalım.
  5. Daha sonra çarptığınız yumurta sarılarını akların içine koyup spatula yardımı ile alttan üstte yanlışsız karıştıralım.
  6. Yavaşça havasını kararlılığını söndürmeden bu süreç bittikten sonra kuru gereçleri eleyerek koyalım .
  7. Un ,kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu tıpkı biçimde spatula ile alttan üstte gerçek karıştıralım.
  8. Yağlanmış kare borcama döküp evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dk pişirelim.Kürdanla denetim edin.
  9. Kek pişerken muhallebisini hazırlayalım bunun için krem santi hariç tüm gereçleri tencereyi alıp daima karıştırarak yoğunlaşıp kaynayana kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım.
  10. Soğuyan muhallebimize toz krem şanti ve artı olarak 1 su bardağı süt ekleyip ipeksi bir kıvam alana kadar çırpalım.
  11. Keki ıslatmak için sosu hazırlayıp ocakta ısıtalım kaynatmayalım kek soğuk sos ılık olacak biçimde.
  12. Kek fırından çıktıktan sonra soğutup kürdanla delikler açıp ılık sosumuzu gezdirelim.
  13. Daha sonra muhallebimizi dökelim üzerine ve güzelce yayalım.
  14. Süslemek için şerit şerit kestiğimiz yağlı kağıdı üzerine dizip kakao serpelim.
  15. Kağıdı aldığımız boşluklara hindistan cevizi dökelim ve en az 2-3 saat dinlendirip servis edebilirsiniz dilerseniz 1 gecede dinlendirebilirsiniz.
Görüntülü etaplı ayrıntılı tanımı instagram sayfamda mevcuttur ordan da takip etmeyi unutmayin ????.

Damat Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,489Konular
981,519Mesajlar
29,656Kullanıcılar
allahtealaSon üye
Üst Alt