Damat Pastası Tanımı İçin Materyaller
Kek için;
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı tozşeker
- Çeyrek çay bardağı ılık su
- 1 çimdik tuz
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağından bir parmak eksik un nişasta
- Yarım su bardağı un
- 8 yemek kaşığı tozşeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz krem şanti ve bir arada eklemek için artı 1 su bardağı süt
- 2.5 su bardağı süt
- 1 dolu yemek kaşığı kakao
- 1.5 yemek kaşığı tozşeker
- Kakao ve hindistan cevizi
Damat Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurtanın aklarını ve sarılarını ayırt edelim başka kaplara.
- Birinci evvel akların içine bir çimdik tuz atıp mikserle çırpmaya başlayalım bi yandan çırparken bir yandan 1 çay bardağı tozşeker ekleyelim yavaş yavaş çırpmaya bırakmayalım.
- Krem şanti üzere koyu hale gelince bırakalım ve sarılarını çırpalım .
- Sarıların içine ılık suyu ekleyip düzgünce kabarıp rengi acılana kadar çırpalım.
- Daha sonra çarptığınız yumurta sarılarını akların içine koyup spatula yardımı ile alttan üstte yanlışsız karıştıralım.
- Yavaşça havasını kararlılığını söndürmeden bu süreç bittikten sonra kuru gereçleri eleyerek koyalım .
- Un ,kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu tıpkı biçimde spatula ile alttan üstte gerçek karıştıralım.
- Yağlanmış kare borcama döküp evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dk pişirelim.Kürdanla denetim edin.
- Kek pişerken muhallebisini hazırlayalım bunun için krem santi hariç tüm gereçleri tencereyi alıp daima karıştırarak yoğunlaşıp kaynayana kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım.
- Soğuyan muhallebimize toz krem şanti ve artı olarak 1 su bardağı süt ekleyip ipeksi bir kıvam alana kadar çırpalım.
- Keki ıslatmak için sosu hazırlayıp ocakta ısıtalım kaynatmayalım kek soğuk sos ılık olacak biçimde.
- Kek fırından çıktıktan sonra soğutup kürdanla delikler açıp ılık sosumuzu gezdirelim.
- Daha sonra muhallebimizi dökelim üzerine ve güzelce yayalım.
- Süslemek için şerit şerit kestiğimiz yağlı kağıdı üzerine dizip kakao serpelim.
- Kağıdı aldığımız boşluklara hindistan cevizi dökelim ve en az 2-3 saat dinlendirip servis edebilirsiniz dilerseniz 1 gecede dinlendirebilirsiniz.
Damat Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı