Damla Çikolatalı Ağızda Eriyen Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için:
- 200 gram yumuşamış tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta (Buğday mısır farketmez)
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 4-4.5 su bardağı kadar un
- 1 çay bardağı damla çikolata
- Sütlü çikolata (Benmari adabı eritilerek) (İsteğe bağlı)
Damla Çikolatalı Ağızda Eriyen Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Kuru materyaller hariç öbür gereçleri karıştıralım en son unu ekleyelim. Ele yapışmayan yumuşak bir kıvamda olsun.
- Ben kalp kalıbında yaptım. Siz dondurma kaşığında da biçim verebilirsiniz ancak isterseniz yalnızca yuvarlak yaparak da kurabiyelerinizi hazırlayabilirsiniz.
- Kurabiyeleri 170 derecede pişirelim. Renkleri biraz dönünce fırından alabilirsiniz. Afiyet olsun dilediğiniz üzere üstünü süsleyebilirsiniz.