elektronikci
FD Üye
Damla Çikolatalı Cevizli Islak Kek Tanımı İçin Materyaller
- 3 yumurta (oda sıcaklığında olmalı)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- Kabartma tozu
- Vanilya
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 2,5 -3 su bardağı un
- Yarım su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2,5 su bardağı süt
- Hazır çikolata sosu
Damla Çikolatalı Cevizli Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yumurtalarımızı şeker ile uygunca çırpıp köpürtüyoruz.
- Daha sonra süt ve yağı ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Unumuzu kabartma tozunu ve vanilyayı eleyip kakao ile birlikte karışımımıza ekliyoruz.
- Son olarak ceviz ve damla çikolatalarımızı ekleyip kek kalıbına yada tepsiye döküyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
- Birinci sıcağı çıkınca süt, şeker ve kakaodan yaptığımız karışımı üstüne gezdiriyoruz.
- Ve son olarak da karışımı çeken kekin üzerine hazırladığımız çikolata sosumuzu döküp üzerini istediğimiz halde süslüyoruz.
- Buzdolabında 1 saat kadar dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.Deneyecekler afiyet olsun.