Damla Çikolatalı Kıyır Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 150 gram yumuşak margarin
- 1 su bardağı toz şeker (Varsa yarısını esmer toz şeker kullanın)
- 1 adet yumurta
- 1 tutam tuz
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağından 2 parmak eksik damla çikolata (Ben çift renkli damla çikolata ile karışık kullandım)
- 3 su bardağı un
Damla Çikolatalı Kıyır Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Margarin ve şekeri tel çırpıcı ile karıştırın (Yağ çırpıcının ortalarına girince ben sonradan kaşıkla karıştırdım daha kolay oldu siz baştan kaşıkla başlayın ????) yumurta ekleyip karıştırın.
- Kuru gereçleri de ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Hiç elinizi hamura değdirmeden kaşıkla karıştırabilirsiniz. En son damla çikolata ekleyip karıştırın.
- Bu basamakta elinizle de yoğurabilirsiniz çok fazla hamurla uğraşmayın fakat elinizin ısısıyla çikolata erimesin. Ben biraz üzeri için damla çikolata ayırdım.
- Hamurdan modüller koparıp elinizde yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı yerleştirin. Üzerlerine koyacaksanız damla çikolata koyun. Isınmış 180 derece fırında hafif yayılıp pembeleşene kadar pişirin.
- Fırından birinci çıktığında biraz yumuşak oluyor. Pişmedi diye fırında fazla tutarsanız sert olurlar soğuyunca zati sertleşiyorlar. Ağızda kıyır kıyır dağılan bu hoş tanım için paçika’ya teşekkürler.
- Orada dondurma kaşığı ile hal verilmişti bana çok büyük geldiler o yüzden elimle yuvarladım. Severseniz biraz tarçın da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun .