Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 200 gr margarin
- Çeyrek su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı pudra şekeri ( 100 ml bardağa ölçtüm)
- Yarım su bardağı nişasta
- Yaklaşık 2 su bardağı kadar da un ( un kalitesi ve yumurta büyüklüğüne göre değişir kontrollü ekleyin)
- 1 paket kabartma tozu
- 50 gr damla çikolata
Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle margarin ve yumurta oda sıcaklığında olması gerekiyor.En önemli nokta burası.
- Margarin ve yumurtayı elimizle iyice yedirelim.
- Daha sonra pudra şekeri ve sıvı yağı da ekleyip biraz daha yoğuralım.
- Daha sonra da nişasta, kabartma tozu ve unu da ( kontrollü) ekleyip güzel bir kurabiye hamuru elde edelim.
- Daha sonra kıvamına göre unu ekleyebilirsiniz. Ama ilk önce azar azar ekleyin.
- Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
- En son olarak damla çikolata da ekleyip bir karıştıralım.
- Yağılı kağıt serilmiş fırın tepsisine ceviz büyüklüğünden biraz küçük parçalar koparıp dizelim.
- Üzerine benim gibi bıçakla desen verebilirsiniz.
- İsterseniz normal top şeklinde koyun. İsteğe bağlı.
- 175 derecelik fırında yaklaşık 20 dk ( kontrolü olarak) pişirin. Zaten gevrek bir hamur olduğu için çok kızarmasına gerek yok.
Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı