elektronikci
FD Üye
Damla Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram yumuşak tereyağ
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 100 gram iki renkli damla çikolata
Damla Çikolatalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Damla çikolatadan biraz kurabiyelerin üzeri için ayrılır.
- Tereyağ, yumurta, pudra şekeri karıştırılır.
- Un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir.
- Damla çikolata eklenir.
- Ceviz büyüklüğünde modüller alınarak pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizilir.
- Üzerlerine hafif bastırılır.
- Kurabiyelerin üzerine damla çikolata dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri beyaz kalacak halde 10-15 dakika pişirilir.
Damla Çikolatalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı