Damla Çikolatalı Nişastalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram oda sıcaklığında sanayağ
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı nişasta (tartısı olanlar için 400gr)
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı damla çikolata
Damla Çikolatalı Nişastalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle malzemelere başlamadan fırınımızı 180 derece alt üst ayarda ısınmaya alalım oda sıcaklığına gelen yağımız ve yumurtalarımızı iyice birbirine geçecek şekilde yoğuruyoruz.
- Ardından kabartma tozu ve pudra şekerimizi ekliyoruz damla çikolatalarımızıda içine bu esnada ekleyebiliriz.
- Daha sonra kontrollü şekilde nişasta ve unumuzu ekleyip yoğuruyoruz.
- Birer bardak ekleyerek yoğurmaya devam ederseniz ununuzun çok veya az oluşunu ayarlayabilirsiniz.
- Hamur ele yapışmayan kulak memesi kıvamına gelince hazır olmuş demektir.
- Ceviz büyüklüğünde veya isterseniz lokmalık şekilde yuvarlayıp fırın tepsimize kurabiyelerimizi yerleştirelim.
- Kurabiyelerin içi hafiften nemli kalıyor pişmedi diye paniklemeyin, fırından çıkınca kendi sıcağıyla içini çekiyor soğuyunca tam kıvamına gelmiş oluyor.
- Yaklaşık 15 dakika pişirme yapıyoruz.
Afiyet olsun ????.
Damla Çikolatalı Nişastalı Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı