teknolojiuzmani
FD Üye
Damla Çikolatalı Nişastalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket tereyağı veya margarin
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 2 adet yumurta akı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar buğday nişastası ve un
Üzeri için
- Damla çikolata veya dövülmüş fındık, fıstık, ceviz vs.
Damla Çikolatalı Nişastalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karıştırma kabında oda sıcaklığında tereyağı, sıvı yağı, 2 yumurta akı ve toz şekeri iyice karıştıralım.
- Üzerine kabartma tozu, vanilya ve kontrollü olarak biraz un ve biraz nişasta ekleyip yoğuralım.
- Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar nişasta ve un ilave edip kurabiye hamuru elde edelim.
- Hamurdan isteğe bağlı ceviz büyüklüğünde veya daha küçük parçalar alarak elimizde yuvarlayarak hafif bastırıp yassılaştıralım.
- Bir yemek tabağına damla çikolatayı dökelim ve hamurun bir tarafını çikolataya batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 150°c fırında 20 dakika kadar pişirelim. Kurabiyeler hafif sertleşecek ama üstleri kızarmayacak, bu yüzden kontrollü bir şekilde pişirelim.
- Pişen kurabiyelerimizi iyice sertleşmeleri için fırından çıkarıp dinlendirelim.
- Kurabiyelerimiz ılınıp çikolatalar sertleşince servis tabağına alalım.????????????????????????????????????.
- Dilerseniz çikolata yerine fındık, fıstık, ceviz, hindistan cevizi veya hepsini karışık olarak da kullanabilirsiniz. ????afiyet olsun ????.