
Damla Çikolatalı Portakallı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağından bir tık fazla sıvı yağ
- Yarım su bardağından bir tık fazla süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2.5 su bardağı un
- Yarım su bardağı portakal suyu
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 çay bardağı damla çikolata
- Susam
- Mavi haşhaş
Damla Çikolatalı Portakallı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri iyice çırpın.
- Sıvıyağ, süt, portakal suyu ve rendelenmiş kabuğu ekleyip tekrar çırpın.
- Elenmiş un, vanilya ve kabartma tozunu da ilave edip son kez çırpın.
- Kek kalıbını bir parça margarin ile yağlayın.
- Susam ve mavi haşhaştan serpiştirip harcın yarısını kalıba dökün.
- Damla çikolataları üzerine serpiştirip kalan harcı da dökün. (isteğe bağlı damla çikolatalardan tekrar serpiştirebilirsiniz)
- Önceden ısıtılmış 170° derecelik fırında pişirin.
- Kekin pişip pişmediğini kürdan ile kontrol edin. (kek kalıbından hemen çıkartmayın dağılmasın) afiyet olsun.