iltasyazilim
FD Üye
Damla (Gut) Hastalığı
Damla(gut) Hastalığı Nedir,
Gut(damla) Hastalığına zararlı yiyecekler
Gutdamla, genelde hücreli çekirdeğinde yer alan nükleik asitlerin bileşiminde yer alan pürin metabolizması bozukluğu bir hastalıktır Pürinin yıkımıyla oluşan ürik asit kanda yükselir, ürik asidin tuzları da eklemlerde birikerek şiddetli ağrılara neden olur
Beslenmede ürik asit oluşturan pürinden kaçınmak gerekir Pürince zengin besinler olan sakatatlar, av etleri, balık yumurtası, hamsi, sardalya, yenmemelidir Sığır ve yoyun etleri, tavuk, balık, kurubaklagiller, mantar, ıspanak ve karnıbahar orta düzeyde pürin içerirler Özellikle atakların geldiği sırada bu grup besinlerden sınırlı miktarlarda alınmalıdır Süt, yoğurt, peynir, yumurta, pirinç, meyveler, ekmek, yukardakiîerin dışındaki sebzelerde pürin azdır Gut hastalığı olanlar, gıda gereksinmelerini daha çok bu gruptaki besinlerden karşılayabilirler
Keza, yağ, ürik asit atımını azalttığı, su ise arttırdığından, yemekler eksik yağlı yapılır, çorbalara önem verilir ve bol değişken alınır Yeniden sebze ve meyveler çok alınarak idrarın alkaliye dönüş¬mesi sağlanarak ürik asidin atımına muavin olunur
Gutlu kimselerin çoğu şişmandır Bu kişilerin pat diye bire zayıflamaları kan ürik asit düzeyini yükseltebilir Kilolu kişiler enerjisi yoğun besinleri azaltarak ağır ağır zayıflamalıdırlar
Gut tedavisinde beslenmenin önemi büyüktür Eğer gut tedavisi başarıya ulaşsın diyorsanız beslenmenize uyarı etmeniz gerekir Gut hastalığının tedavisinde yukarıdaki maddelere kuşkusuz uyarı edip, zayıflamaya gereken önemi vermelisiniz *
Damla(gut) Hastalığı Nedir,
Gut(damla) Hastalığına zararlı yiyecekler
Gutdamla, genelde hücreli çekirdeğinde yer alan nükleik asitlerin bileşiminde yer alan pürin metabolizması bozukluğu bir hastalıktır Pürinin yıkımıyla oluşan ürik asit kanda yükselir, ürik asidin tuzları da eklemlerde birikerek şiddetli ağrılara neden olur
Beslenmede ürik asit oluşturan pürinden kaçınmak gerekir Pürince zengin besinler olan sakatatlar, av etleri, balık yumurtası, hamsi, sardalya, yenmemelidir Sığır ve yoyun etleri, tavuk, balık, kurubaklagiller, mantar, ıspanak ve karnıbahar orta düzeyde pürin içerirler Özellikle atakların geldiği sırada bu grup besinlerden sınırlı miktarlarda alınmalıdır Süt, yoğurt, peynir, yumurta, pirinç, meyveler, ekmek, yukardakiîerin dışındaki sebzelerde pürin azdır Gut hastalığı olanlar, gıda gereksinmelerini daha çok bu gruptaki besinlerden karşılayabilirler
Keza, yağ, ürik asit atımını azalttığı, su ise arttırdığından, yemekler eksik yağlı yapılır, çorbalara önem verilir ve bol değişken alınır Yeniden sebze ve meyveler çok alınarak idrarın alkaliye dönüş¬mesi sağlanarak ürik asidin atımına muavin olunur
Gutlu kimselerin çoğu şişmandır Bu kişilerin pat diye bire zayıflamaları kan ürik asit düzeyini yükseltebilir Kilolu kişiler enerjisi yoğun besinleri azaltarak ağır ağır zayıflamalıdırlar
Gut tedavisinde beslenmenin önemi büyüktür Eğer gut tedavisi başarıya ulaşsın diyorsanız beslenmenize uyarı etmeniz gerekir Gut hastalığının tedavisinde yukarıdaki maddelere kuşkusuz uyarı edip, zayıflamaya gereken önemi vermelisiniz *