Damla Sakız Aromalı Antep Fıstıklı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) paket oda sıcaklığında tereyağı
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı pudra şekeri
- 2 çorba kaşığı mısır nişastası
- 1 çay bardağı antep fıstığı ( yerine fındık, badem ya da ceviz içi de kullanılabilir. )
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 (yarım) damla sakızlı puding
- Aldığı kadar un ( un denetimli olarak ek edilmelidir.)
Damla Sakız Aromalı Antep Fıstıklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm kuru gereçleri birarada karıştırıyoruz.
- Sıvı yağ eği yapıp üzerine oda sıcaklığında tereyağı ek edilir, denetimli olarak unu ek edip yeterlice yoğurup, antep fıstığı ek edilir.
- Ceviz büyüklüğünde modüller alıp form verip evvelce ısıtılmış fırında 175 derecede pişiriyoruz.