
Damla Sakızlı Ağlayan Pasta Tanımı İçin Gereçler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı seker
- 1 fincan sıcak su
- 1 fincan sıvıyağ
- 9 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı seker
- Yarım su bardağından biraz fazla un
- 1 tane falım sakız
- Vanilya
- Kremşanti
- Keki ıslatmak için 1 su bardağı süt
- Üzeri için fındıklı çikolata sosu
Damla Sakızlı Ağlayan Pasta Tanımı Yapılışı
- Yumurtayı ve şekeri güzelce çırpalım ve sıcak suyu da ek edelim.
- Beyaz kopuk haline kadar 5dk çırpılsın.
- Sıvıyağda eklensin, akabinde elenmiş un ,kakao, vanilya ,kabartma tozunu da ek edelim.
- Tepsimize yağlı kâğıt serelim ve kek harcını dökelim.
- 170 derece evvelden ısınmış fırında 20 -25 dk pişirelim.
- Tepsideki keki pisince zıt çevirelim yağlı kağıdı çıkaralım ve 1su bardağı sütle ıslatalım.
- Dilerseniz biraz daha ıslatabilirsiniz.
- Muhallebi için süt, şeker, unun tencereye koyalım çırpalım.
- Sakızı da ek edip pişirelim.