bilgisayarci
FD Üye
Damla Sakızlı Cevizli Kek Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ceviz (çekilmiş)
- 2 paket damla sakızlı puding
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Damla Sakızlı Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ile şeker (pudingde de şeker olduğu için ölçü bu şekilde) mikser ile köpük köpük olana kadar çırpılır.
- Süt ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır.
- Toz halde pudingler, çekilmiş ceviz eklenir.
- Un, kabartma tozu ve vanilya ek edilerek karıştırılır.
- Tereyağ ile yağlanmış ve un serpilmiş kek kalıbına karışım boşaltılır.
- Evvelce ısıtılmış 175 derece fırında denetimli olarak 40-45 dakika pişirilir.
- Kürdan testi yapılır. (Kürdan pak çıkıyorsa olmuş demektir).
- Soğuduktan sonra pudra şekeri serpilerek ve dilimlenerek servis edilir.