
Damla Sakızlı Kadayıflı Muhallebi Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebi için;
- 1 kg süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 2 adet yumurta sarısı
- 3 adet damla sakızı
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı süt
- İsterseniz;Krem şanti kullanmayıp yerine labne peyniri kullanabilirsiniz daha lezzetli oluyor. !!!!
- 1 çay bardağı fındık
- Muz
- Çikolata
Damla Sakızlı Kadayıflı Muhallebi Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak muhallebimizi hazırlıyoruz. Süt ,şeker ,un ,nişasta ,vanilya, iki tane yumurta sarımızı kırıp karıştıralım.
- Muhallebimizi ocağa alıp pişiriyoruz.
- Damla sakızımızı atalım 1-2taşım kaynayınca ocaktan alın.
- Bir bardak süt ve bir paket kremşanti ekleyip güzelce çırpıyoruz muhallebimiz hazır????.
- Daha sonra kalpli kelepçeli kalıbımızı alıp en alt kısmına alüminyum folyo geçirip kelepçeli kabımızı kapatıyoruz ve katımıza kadayıfdan serpiştiriyoruz daha sonra muhallebizi 3e bölüp ona göre ayarlayalım.
- Tekrar kadayıfdan kadayıfın üstüne ise fındıklı karışımımızız her tarafı eşit bir şekilde dağıtıyoruz.
- Tekrar muhallebi ve en son katımıza kalan kadayıflarımızı koyup buzdolabında 4- 5 saat kadar dinlendiriyoruz.
- Muhallebili tatlımız hazır.
- Kalıbımızın kenarlarını bıçakla çevire çevire gezdirelim kalıbımızı açıp çıkaralım.
- Folyoyu da dikkatli bir şekilde sunum tabağınıza alabilirsiniz ????????.
Bilgi;
Üst kısmında kadayıfı kıtır kıtır isteyen servis sırasında koyabilir.
Dolaba girdiği zaman yumuşuyor.
Çiğ kadayıf alanlar ise;
200 gram kadayıfı.
50 gram margarin veya tereyağı.
3 yemek kaşığı şekeri katıp kavurabilirsiniz.
Eğer isterseniz;
1 çay bardağı fındığı içine katıp karıştırabilirsiniz ????????????.
Damla Sakızlı Kadayıflı Muhallebi Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı