Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Damla Tatlısı

Damla Tatlısı
0
40

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
damla-tatlisi.jpg

Damla Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 100 gram margarin veya tuzsuz tereyağı
  • 1/2 (yarım) çay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-3 buçuk su bardağı un
  • 1 su bardağı antep fıstığı (Ortasına batırmak için)
Bulamak İçin
  • 1 su bardağı irmik
Şerbeti İçin
  • 3, 5 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 damla limonun suyu

Damla Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Şerbeti hazırlamak için bir tencereye su ve şekeri ekleyip karıştırın ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra 2-3 damla limon damlatın ve 15 dakika daha kısık ateşte kaynatın soğumaya bırakın.
  2. Hamuru için geniş bir karıştırma kasesine sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı ekleyip çırpıcı yardımıyla güzelce karıştırın.
  3. Üzerine margarin veya oda ısısındaki tereyağını ekleyin. İrmiği ilave edin. Kabartma tozunu ilave edin. Unu da ilave edin ve ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun.
  4. Hazırladığınız hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparın ve yuvarlayın. Hamuru tezgahta eliniz yardımıyla şerit haline getirin ve iki ucunu birleştirip damla şeklini verin.
  5. Damla şeklini verdiğiniz hamuru irmiğe bulayın. Hamurun ortasına antep fıstığını yerleştirin. Pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisine damla tatlılarınızı aralıklarla yerleştirin.
  6. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında 25- 30 dakika pişirin. Fırından çıkan tatlınızın üzerine hazırlayıp, soğuttuğunuz şerbeti gezdirin. Şerbeti çektikten sonra servis edebilirsiniz.
Damla Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,727Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt