
Damla Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 100 gram margarin veya tuzsuz tereyağı
- 1/2 (yarım) çay bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 3-3 buçuk su bardağı un
- 1 su bardağı antep fıstığı (Ortasına batırmak için)
- 1 su bardağı irmik
- 3, 5 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 damla limonun suyu
Damla Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbeti hazırlamak için bir tencereye su ve şekeri ekleyip karıştırın ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra 2-3 damla limon damlatın ve 15 dakika daha kısık ateşte kaynatın soğumaya bırakın.
- Hamuru için geniş bir karıştırma kasesine sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı ekleyip çırpıcı yardımıyla güzelce karıştırın.
- Üzerine margarin veya oda ısısındaki tereyağını ekleyin. İrmiği ilave edin. Kabartma tozunu ilave edin. Unu da ilave edin ve ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun.
- Hazırladığınız hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparın ve yuvarlayın. Hamuru tezgahta eliniz yardımıyla şerit haline getirin ve iki ucunu birleştirip damla şeklini verin.
- Damla şeklini verdiğiniz hamuru irmiğe bulayın. Hamurun ortasına antep fıstığını yerleştirin. Pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisine damla tatlılarınızı aralıklarla yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 185 derece fırında 25- 30 dakika pişirin. Fırından çıkan tatlınızın üzerine hazırlayıp, soğuttuğunuz şerbeti gezdirin. Şerbeti çektikten sonra servis edebilirsiniz.