teknolojiuzmani
FD Üye
Damla Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 3 damla limon suyu
- 1 çay bardağı irmik
- 100 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı irmik
- Fındık veya badem
Damla Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle, şerbeti için uygun bir tencereye toz şeker ve suyu alalım, kaynatalım. Kaynayan şerbete limon suyu ilave edip, 5 dakika kaynatıp altını kapatalım soğumaya bırakalım.
- Hamuru için, uygun bir yoğurma kabına bütün malzemeleri alalım ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp damla şeklini vererek irmiğe bulayalım, hafif yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
- 180 derece ayarlanmış fırında 20 dakika pişirelim. Sıcak tatlımızın üzerine soğuk şerbeti dökelim 2 saat sonra servis yapalım.