Dana Gulaş (Köz Biberli) Tanımı İçin Materyaller
- 750 gram dana kuşbaşı eti
- 4 büyük soğan
- 1/2 (yarım) küçük kereviz
- 1 havuç
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- 2 diş sarımsak
- 2 adet kapya biber
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 250 ml et suyu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı acı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 adet defne yaprağı
- Tuz
Dana Gulaş (Köz Biberli) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kapya biberleri ocak ya da fırında közleyin ve kabuklarını soyup ince ince doğrayın.
- Büyük bir tencereye yağı alın ve kabuklarını soyup minik minik küp doğradığınız havuçları 5 dakika soteleyin.
- Kabuklarını soyup küp doğradığınız soğanları ve sarımsakları ekleyin ve soğanlar renk değiştirene kadar soteleyin.
- Kabuğunu soyup minik minik küp doğradığınız kerevizi ekleyin ve 5 dakika kadar kavurun.
- Domates salçasını ekleyin ve 5 dakika daha kavurun. Et suyunu ek edin.
- Baharatları ek edin. Eti ekleyin ve güzelce karıştırın.
- Defne yapraklarını atın ve karıştırın. Tencerenin kapağını örtün ve ocağın altını kısık ateşe getirerek, etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Pilav yahut püre ile servis yapın. Afiyet olsun ????.