Dana Saç Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 -1,5 kilo kuşbaşı doğranmış dana eti
- 2 adet orta boy soğan
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 2 adet domates
- 5 adet yeşil biber
- Tuz
- Karabiber
- Etin üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su
- 2 çay kaşığı tuz
Dana Saç Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuşbaşı etimizi düdüklüye alıp suyunu salıp geri çekene kadar ara ara karıştırarak kavuralım.
- Suyunu çekince üzerine 2 çay kaşığı tuz ve 2 parmak geçecek şekilde sıcak su döküp pişirmeye bırakalım. Her düdüklünün pişirme süresi farklıdır benim 30 dakikada pisti.
- Saca sıvı yağ ve tereyağını alalım üzerine yemeklik doğranmış soğanı ve yeşil biberi ekleyip pembeleşene dek kavuralım ardından yemeklik doğranmış domatesleri de ekleyip 5 dakikada bu şekilde kavurup pişen etimizin suyunu süzdürüp saca aktaralım.
- Üzerine karabiber gezdirelim. Etin suyundan da 2 kepçe kadar döküp 5-6 dakika arası kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- 5–6 dakika da böyle kavrulduktan sonra sac kavurmamız hazır. Yanında pirinç pilavı salata ayran veya sadece çay ???????? Afiyet olsun ????