Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Dana Saç Kavurma

Dana Saç Kavurma
0
38

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
dana-sac-kavurma.jpg

Dana Saç Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 -1,5 kilo kuşbaşı doğranmış dana eti
  • 2 adet orta boy soğan
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 2 adet domates
  • 5 adet yeşil biber
  • Tuz
  • Karabiber
Eti Pişirirken
  • Etin üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su
  • 2 çay kaşığı tuz

Dana Saç Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kuşbaşı etimizi düdüklüye alıp suyunu salıp geri çekene kadar ara ara karıştırarak kavuralım.
  2. Suyunu çekince üzerine 2 çay kaşığı tuz ve 2 parmak geçecek şekilde sıcak su döküp pişirmeye bırakalım. Her düdüklünün pişirme süresi farklıdır benim 30 dakikada pisti.
  3. Saca sıvı yağ ve tereyağını alalım üzerine yemeklik doğranmış soğanı ve yeşil biberi ekleyip pembeleşene dek kavuralım ardından yemeklik doğranmış domatesleri de ekleyip 5 dakikada bu şekilde kavurup pişen etimizin suyunu süzdürüp saca aktaralım.
  4. Üzerine karabiber gezdirelim. Etin suyundan da 2 kepçe kadar döküp 5-6 dakika arası kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  5. 5–6 dakika da böyle kavrulduktan sonra sac kavurmamız hazır. Yanında pirinç pilavı salata ayran veya sadece çay ???????? Afiyet olsun ????
Dana Saç Kavurma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,481Konular
981,455Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt