Dana Şinitzel Tarifi Resimli
Dana Şinitzel Tarifi
Resimli Dana Şinitzel Tarifi
imagesdanasinitzeltarifiresimli5ad43205a31c7 DANA ŞİNİTZEL
MALZEME:
500 gram dana eti ince dovulmuş
1 fincan rende kaşar
1 kaşık un
2 bardak galeta tozu
tuz
1 adet yumurta
1 kahve kaşığı karabiber
3 kaşık zeytinyağı
3 kaşık sadeyağ
1 kaşık tereyagı
1 adet limon
HAZIRLANIŞI:
Etleri kasap, yarım parmak inceliğinde dovup hazırlar Bu etler alınır, uzerlerine biraz tuz surulup, bir kenara bırakılır Bu arada bir tava icine 3 kaşık sadeyağ, 3 kaşık zeytinyağı konup eritilir ve kızmaya haşladığı sırada bir kap icinde yumurta calkalanır, icine bir kahve Kaşığı karabiber konup karıştırılır Etler teker teker alınır Bir kağıda veya tabağa konan kaşar peyniri rendesine altı ve ustu bastırılır Buradan cıkarılıp una, sonra da yumurtaya batırılır Yumurtadan cıkartan her parca et son olarak galeta tozuna sokulur ve yağı kızmış olan tavaya yavaşca bırakılır Altı ve ustu aynı derecede pişen etler bir tabağa alınır, sıcakken her etin ustune kucuk birer parca tereyağ oturtulur Yağ eridiği zaman her parcanın ortasına dilim konur ve sıcak sıcak sofraya goturulur
Dana Şinitzel Tarifi
Resimli Dana Şinitzel Tarifi
imagesdanasinitzeltarifiresimli5ad43205a31c7 DANA ŞİNİTZEL
MALZEME:
500 gram dana eti ince dovulmuş
1 fincan rende kaşar
1 kaşık un
2 bardak galeta tozu
tuz
1 adet yumurta
1 kahve kaşığı karabiber
3 kaşık zeytinyağı
3 kaşık sadeyağ
1 kaşık tereyagı
1 adet limon
HAZIRLANIŞI:
Etleri kasap, yarım parmak inceliğinde dovup hazırlar Bu etler alınır, uzerlerine biraz tuz surulup, bir kenara bırakılır Bu arada bir tava icine 3 kaşık sadeyağ, 3 kaşık zeytinyağı konup eritilir ve kızmaya haşladığı sırada bir kap icinde yumurta calkalanır, icine bir kahve Kaşığı karabiber konup karıştırılır Etler teker teker alınır Bir kağıda veya tabağa konan kaşar peyniri rendesine altı ve ustu bastırılır Buradan cıkarılıp una, sonra da yumurtaya batırılır Yumurtadan cıkartan her parca et son olarak galeta tozuna sokulur ve yağı kızmış olan tavaya yavaşca bırakılır Altı ve ustu aynı derecede pişen etler bir tabağa alınır, sıcakken her etin ustune kucuk birer parca tereyağ oturtulur Yağ eridiği zaman her parcanın ortasına dilim konur ve sıcak sıcak sofraya goturulur