
Dana Sote Tel Patates Eşliğinde Tarifi İçin Malzemeler
Dana sote için :
- 1 adet soğan
- 200 gr mantar
- 500 gram dana eti
- 250 ml crema
- 1 yemek kaşığı un
- Sarımsak
- Karabiber
- Tuz
- Sebze tozu
- 5-6 patates
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz, karabiber, küçük hindistan cevizi, kırmızı tatlıbiber tozu
Dana Sote Tel Patates Eşliğinde Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Dana sote.Bir tavaya biraz yağ koyup ısıtalım, kızgın yağmıza etlerimizi ilave edip kavuralım.
- Kavurduğumuz etimizi bir kenara alalım, aynı tavamıza biraz tereyağ ekliyoruz ve soğanlarımızı ilave edip kavuruyoruz.
- Dilim doğranmış mantarlarımızıda tavamıza ilave edip biraz un serpiştirip kavurmaya devam ediyoruz.
- Suyumuzu ve cremamızı ekliyoruz. İstediğimiz kıvamı elde edene kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra baharatlarımızı ilave ediyoruz.
- Kenara koyduğumuz etimizi de sosumuza ekliyor ve kısık ateşte kapağı kapalı şekilde yaklaşık 10 dk kadar pişirmeye bırakıyoruz.
- Tel patates.Patatesleri soyuyoruz ve rendeliyoruz.
- Rendelenmiş olan patateslerimizin suyunu elimizle sıkıyoruz.
- Son olarak yumurta, ün ve diğer malzemelerimizi ekleyip karıştırıyoruz.
- Tavamızı yağlıyoruz ve patateslerimizi yuvarlak şeklinde koyup üstüne bastırıyoruz ve her iki tarafını güzel renk alana kadar kızartıyoruz.