elektronikci
FD Üye
Dankek (Çikolata Sosuyla) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket çikolatalı sos
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 10 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı süt
- 80 gram bitter çikolata
Dankek (Çikolata Sosuyla) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Baton kalıbı yağlayın. Kalıba keserek yağlı kağıt da serebilirsiniz. Bu biçimde daha garanti olur.
- Bir kapta süt yağ ve çikolatayı kısık ısıda çikolata eriyene kadar karıştırın.
- Bu ortada yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpın.
- Kabartma tozu,vanilya, toz çikolata sosu ve eriyen çikolatalı karışımı harca ekleyin ve tek çırpıcıyla hepsini güzelce karıştırın.
- Şimdi son olarak 10 tepeleme yemek kaşığı unu eleyin ve harca yedirin. Biraz katı bir harç olacak.
- 180 derecelik fırında ben 45 dakikada pişirdim. Siz kendi fırın ayarınıza nazaran hareket edin.
- 35- 40 dakika sonra gerekirse denetim edin üstü yumuşaksa çabucak kapatıp pişirmeye devam edin.
- Çıkınca fırçayla üstüne süt sürün ve soğutun.İşte bu kademede en az 3-4 saat bekletin. Bu kek dinlenince ve bilhassa bir gün sonra muazzam bir kıvam ve lezzette oluyor.????????Afiyet olsun ????????????