Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Dankek

Dankek
0
16

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
dankek.jpg

Dankek Tanımı İçin Malzemeler


Keki için;
  • 4 adet yumurta
  • 4 Türk kahvesi fincanı şeker
  • 4 Türk kahvesi fincanı un
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • Kabartma tozu vanilya
Çikolatalı krema;
  • 200 ml krema
  • 100 gram bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata

Dankek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yumurta ve şekeri 10 dk orta vermeden çırpalım.
  2. Un ,kabartmatozu ve vanilya ekleyip elimizle yavaşça 2-3 dk çırpmaya devam edelim.
  3. Sıcak suyu ekleyip yavaşça karıştıralım.
  4. Yağlı kağıt serdiğimiz kare tepsimize hamuru eşit formda yayalım.
  5. 160 derecede 15 dk pişirelim kürdan ile denetimi edip piştiğine emin olunca fırından alalım.
  6. Fırından çıkan keki sıcakken yağlı kağıdı ile birlikte sararak rulo yapalım ve soğumaya bırakalım.
  7. Kremayı bir kaba alalım ve katı bir hal alana kadar süratli ayarda çırpalım. 4-5 dk sürüyor.
  8. Katılaşan kremamıza benmari yolu erittiğimiz çikolatayı ve kahvaltılık çikolatayı ekleyip bir kaç dk daha karıştıralım dolapta 10 dk dinledirelim.
  9. Soğuyan kekimizi yağlı kağıdını sıyırarak yavaşça açalım.
  10. Dolapta 10 dk dinlenmiş olan kremamızı kekin her yerine sürüp tekrar rulo saralım.
  11. Kalan kremayı rulomuzun heryerini kapatacak halde sürelim ve dilediğimiz biçimde süsleyelim.
  12. Pastamızı tekrar dolaba alarak en az 1-2 saat dinlendirelim.
Servise hazır deneyecek olan herkese afiyet şifa olsun. ❤️.

Dankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt