Dankek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 4 Türk kahvesi fincanı şeker
- 4 Türk kahvesi fincanı un
- Yarım çay bardağı sıcak su
- Kabartma tozu vanilya
- 200 ml krema
- 100 gram bitter çikolata
- 2 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata
Dankek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri 10 dk orta vermeden çırpalım.
- Un ,kabartmatozu ve vanilya ekleyip elimizle yavaşça 2-3 dk çırpmaya devam edelim.
- Sıcak suyu ekleyip yavaşça karıştıralım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz kare tepsimize hamuru eşit formda yayalım.
- 160 derecede 15 dk pişirelim kürdan ile denetimi edip piştiğine emin olunca fırından alalım.
- Fırından çıkan keki sıcakken yağlı kağıdı ile birlikte sararak rulo yapalım ve soğumaya bırakalım.
- Kremayı bir kaba alalım ve katı bir hal alana kadar süratli ayarda çırpalım. 4-5 dk sürüyor.
- Katılaşan kremamıza benmari yolu erittiğimiz çikolatayı ve kahvaltılık çikolatayı ekleyip bir kaç dk daha karıştıralım dolapta 10 dk dinledirelim.
- Soğuyan kekimizi yağlı kağıdını sıyırarak yavaşça açalım.
- Dolapta 10 dk dinlenmiş olan kremamızı kekin her yerine sürüp tekrar rulo saralım.
- Kalan kremayı rulomuzun heryerini kapatacak halde sürelim ve dilediğimiz biçimde süsleyelim.
- Pastamızı tekrar dolaba alarak en az 1-2 saat dinlendirelim.
Dankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı