Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Darüzziyafe Köftesi Saray Köftesi Osmanlı Mutfağı

Darüzziyafe Köftesi Saray Köftesi Osmanlı Mutfağı
0
45

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
daruzziyafe-koftesi-saray-koftesi-osmanli-mutfagi-14.jpg

Darüzziyafe Köftesi Saray Köftesi Osmanlı Mutfağı Tanımı İçin Gereçler


Köftesi için gereçler
  • 300 gram dana kıyma (Dana kuzu karışık da kullanabilirsiniz )
  • 150 gram tavuk kıyma (Göğüs kısmı da olur lakin but kısmı daha lezzetli olur)
  • 1 soğan (Rendelenmiş)
  • 2 diş sarımsak (Rendelenmiş)
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağına yakın su bardağı galeta unu
  • 3-4 kısım maydanoz (İnce kıyılmış)
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Yarım tatlı kaşığına yakın karabiber
  • Yarım tatlı kaşığına yakın pul biber
  • 1 tutam yenibahar
  • Kekik
  • Tuz
  • Kimyon
  • Yarım çay bardağı çekilmiş antep fıstığı ya da badem (İsteğe bağlı)
Köfte harcını sarmak için materyaller
  • 1.5-2 adet yufka
Beğendisi için materyaller
  • 2 közlenmiş patlıcan (Doğranmış)
  • 1-1.5 çorba kaşığı tereyağ
  • 1-1.5 çorba kaşığı un
  • Yarım su bardağından biraz fazla süt
  • 1-1.5 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
Sos için materyaller
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1 rendelenmiş domates (Domates kullanmak istemezseniz salçayı yağ ile kavurup içine suyu ekleyin kaynayıp kıvam alınca altını kapatın)
Yufkalı köfteleri kızartmak için
  • Sıvı yağ

Darüzziyafe Köftesi Saray Köftesi Osmanlı Mutfağı Tanımı Yapılışı

  1. Köfte gereçleri derin bir kaba alınır ve güzelce yoğurulur.
  2. Yufka fotoğraftaki üzere serilir ve içine köfte harcı aktarılır, (köfte harcını 2 yufkaya paylaştırıyoruz) fotoğraftaki üzere rulo yapılır.
  3. Yaptığımız rulolar öbür gereçleri hazırlayıncaya kadar dolapta bekletilir. (rahat kesmek için dinlendiriyoruz).
  4. Sos için sıvı yağ, tuz ve domates sosu tavaya alınır birkaç dakika kavrulur, ocağın altı kapatılır.
  5. Beğendi için bir tavada tereyağ ile un kavrulur, patlıcan eklenir, birkaç cins karıştırılır, yavaş yavaş süt eklenir süratli hızlı karıştırılır, kaynadıktan sonra kaşar ve tuz eklenir ocağın altı kapatılır.
  6. Dolaptan rulolar çıkartılır, 1 parmak kalınlığında kesilir, şişe dizilir.
  7. Sıvı yağ tavada yeterlice kızdırılır.
  8. Şişe dizilen yufkalı köfteler önlü gerili yeterlice kızartılır.
  9. Servis tabağına beğendi yayılır, beğendiğin üzerine şişler eklenir, en son üzerine domates sosu ek edilir. Servise hazır????Afiyet olsun????.
Not:Yufkayı rulo yaptıktan sonra dolapta bekletmemiz kolay dilimlememizi sağlar.

Tırtıklı bıçak kullanırsak daha kolay dilimleriz.

Dilimlerin kesilme genişliğini işaret parmağınızla ölçebilirsiniz. (ben işaret parmağımın kalınlığında kestim).

Yufkalı köfteleri kızartmak istemezseniz fırında da pişirebilirsiniz.

Fırında pişirmek isterseniz şişe geçirme sürecinden sonra yufkaların dışına fırçayla yağ sürüp 190 derece alt üst ayar fırında pişirebililirsiniz.

Şiş kullanmak istemezseniz tek tek kızartabilirsiniz ya da fırında pişirebilirsiniz.

Dileğe nazaran sarımsaklı yoğurtla da servis edebilirsiniz.

Denediğiniz tanımların fotoğrafını bize göndermeyi unutmayın????.
 

Similar threads

Darulziyafe Köftesi Tanımı İçin Gereçler 300 gram kuzu kıyma300 gram tavuk/hindi kıyma500 gram dana kıyma2 adet kuru soğan2 diş sarımsak3 çorba kaşığı galeta unu1 çay bardağı çekilmiş antep fıstığı2 yumurtaTuzKarabiberKekikKimyon4 adet yufka1 küçük kase zeytinyağıMaydanoz Domates sosu; 4 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Ödemiş Köftesi Tarifi İçin Malzemeler 800 gram dana kıyma1 adet orta boy soğan3 – 4 adet yeşil biber3 adet domates1.5 su bardağı irmik5 yemek kaşığı tereyağı2 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber1 tatlı kaşığı karabiber3 yemek kaşığı sıvı yağTuz Ödemiş Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
İzmir Köftesi (Birde Bu türlü Deneyin Nefis Bir Tarif) Tanımı İçin Materyaller Köftesi için 500 gram orta yağlı kıyma1 çay bardağı galete unu1 yumurta1 adet rendelenmiş kuru soğanYarım demetten az doğranmış maydanoz2 diş sarımsakKarabiber, kekik, tuzPulbiber1 çay kaşığı dolusu köfte baharatı3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
102
Yoğurtlu Köz Patlıcanlı Bulgur Köftesi Tanımı İçin Materyaller 2 adet patlıcan1 su bardağı yoğurtSarımsakTuz Köftesi için; 1 su bardağı ince bulgur1 su bardağı sıcak su1 yemek kaşığı biber salçası1 adet yumurta4 yemek kaşığı unKarabiberPulbiberKırmızı toz biberTuz Sosu için; 3 yemek kaşığı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Hamburger Ekmeği Köftesi Ve Hazırlanışı Üçü Bir Ortada Tanımı İçin Materyaller Ekmeği için materyaller; 4 tepeleme su bardağı un (540 gr)1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su1 çay bardağı sıvı yağ1 tane yumurta (sarısı üzerine)1 tatlı kaşığı tuz1,5 yemek kaşığı şeker1 paket kuru maya (11...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
858,478Konular
981,349Mesajlar
29,575Kullanıcılar
addaxSon üye
Üst Alt