Mısır Tatlısı Malzemeleri:
125 gr mısır unu
2 corba kaşığı tereyağı
1 corba kaşığı mısıryağı
1 corba kaşığı mısır nişastası
1 corba kaşığı tozşeker
2 adet yumurta
2 corba kaşığı sut
1 paket krema
Yarım paket kabartma tozu
1 cay kaşığı karbonat
1 cay bardğı portakal suyu
2 corba kaşığı sıvıyağ
bir tutam tuz
Mısır Tatlısının Uzeri icin:
1 su bardağı suzme yoğurt
Yarım kutu krema
5 corba kaşığı sut
1 corba kaşığı tozşeker
1 cay kaşığı vanilya
Mısır tatlısının şerbeti icin:
1,5 su bardağı tozşeker
1,5 su bardağı su
1 corba kaşığı limon suyu
Mısır unu, tereyağı ve mısıryağını birlikte kavurun Ayrı bir kapta mısır nişastası, tozşeker, yumurta, sut, krema, kabartma tozu, karbonat, portakal suyu ve tuzu cırpın Daha once Kavurduğunuz karışımı ilave edin, tekrar 1 dakika kadar cırpın Fırın tepsisini yağlayın ve karışımı yağlı tepsiye boşaltın Onceden ısıtılmış 180 drece fırında 30 dakika kadar pişirin
Şerbeti icin tozşeker ve suyu kaynatın Kaynayınca limon suyunu ekleyin ve bir taşım daha kaynatın Ilınması icin bir kenara alın Sıcak tatlının uzerine ılık şerbeti gezdirin ve soğuması icin bir kenara alın
Uzeri icin drin bir kapta suzme yoğurt, krema, sut, tozşeker ve vanilyayı mikserle cırpın Soğumuş tatlının uzerini, hazırladığınız krema ile eşit şekilde kaplayın Onceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin
Servise sunulmadan en az 12 saat once hazırlayıp dolapta soğutun Uzerini cikolata sosu ile susleyip servis yapın
ALT :wwwupluploadsmisirtatlisi85223misirtatlisi85223ALT
125 gr mısır unu
2 corba kaşığı tereyağı
1 corba kaşığı mısıryağı
1 corba kaşığı mısır nişastası
1 corba kaşığı tozşeker
2 adet yumurta
2 corba kaşığı sut
1 paket krema
Yarım paket kabartma tozu
1 cay kaşığı karbonat
1 cay bardğı portakal suyu
2 corba kaşığı sıvıyağ
bir tutam tuz
Mısır Tatlısının Uzeri icin:
1 su bardağı suzme yoğurt
Yarım kutu krema
5 corba kaşığı sut
1 corba kaşığı tozşeker
1 cay kaşığı vanilya
Mısır tatlısının şerbeti icin:
1,5 su bardağı tozşeker
1,5 su bardağı su
1 corba kaşığı limon suyu
Mısır unu, tereyağı ve mısıryağını birlikte kavurun Ayrı bir kapta mısır nişastası, tozşeker, yumurta, sut, krema, kabartma tozu, karbonat, portakal suyu ve tuzu cırpın Daha once Kavurduğunuz karışımı ilave edin, tekrar 1 dakika kadar cırpın Fırın tepsisini yağlayın ve karışımı yağlı tepsiye boşaltın Onceden ısıtılmış 180 drece fırında 30 dakika kadar pişirin
Şerbeti icin tozşeker ve suyu kaynatın Kaynayınca limon suyunu ekleyin ve bir taşım daha kaynatın Ilınması icin bir kenara alın Sıcak tatlının uzerine ılık şerbeti gezdirin ve soğuması icin bir kenara alın
Uzeri icin drin bir kapta suzme yoğurt, krema, sut, tozşeker ve vanilyayı mikserle cırpın Soğumuş tatlının uzerini, hazırladığınız krema ile eşit şekilde kaplayın Onceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin
Servise sunulmadan en az 12 saat once hazırlayıp dolapta soğutun Uzerini cikolata sosu ile susleyip servis yapın
ALT :wwwupluploadsmisirtatlisi85223misirtatlisi85223ALT