elektronikci
FD Üye
Demir Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı nişasta
- Yarım paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 1,5 bardak su
- 1 tutam tuz
- Sıvı yağ
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 10 damla limon suyu
Demir Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhaba arkadaşlar.Erzurum ilimizin meşhur tatlısı olan demir tatlısını tarifini çok seveceksiniz demir aparatını internetten sipariş verebilirsiniz.
- Su ve şekeri bir tencerede kaynatın.
- İçine limon suyunu ekleyip 10 dakika kadar daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Hamur için olan tüm malzemeleri derin bir kaseye aktarın.
- Çırpıcı ile çırparak akışkan bir hamur elde edin.
- Derin bir tavanın içine demirleri yerleştirin.
- Tavayı yağla doldurup ısınmaya bırakın.
- Demirler ve yağ ısındığında hamura batırıp yeniden kızgın yağa bırakın.
- Hamur sertleşene kadar kalıbı oynatmayın.
- Kalıbı çıkarıp tatlının iki tarafını da kızartın.
- Kızaran tatlıları yağdan alıp soğuk şerbete batırın ve servis tabağına alın. Afiyet olsun… not yükleyebileceğiniz kadarını şerbete batırın kalan yumuşamasın şerbetli sevmiyorum sanız pudra şekeri serpip yiyebilirsiniz.