Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Demirdökümde Ev Ekmegi (Yoğurmadan)

Demirdökümde Ev Ekmegi (Yoğurmadan)
0
39

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
demirdokumde-ev-ekmegi-yogurmadan.jpg

Demirdökümde Ev Ekmegi (Yoğurmadan) Tarifi İçin Malzemeler


Bardak ölçüm: 250ml
  • 1 kg un
  • 2,5 bardak sıcak su ( ılıktan daha sıcak, kaynar değil)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 paket kuru maya veya 1 paket yaş maya

Demirdökümde Ev Ekmegi (Yoğurmadan) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Büyük bir kaseye tüm malzemeyi koyalım ve bir tahta kaşık yardımı ile güzelce karıştıralım, hamur kıvamına gelene kadar ( pürüzsüz olmasina gerek yok ).
  2. Un seçimini kendi damak zevkinize göre yapabilirsiniz. Ben buğday unu kullandım ama çavdar unu ile karıştırırsak çok daha güzel bir ekmek elde edersiniz.
  3. Hamurun üzerini örterek ( ben poşet kullandım ) 3 saat dinlendirmeye alalım.
  4. 3 saat sonra tezgaha un serpenim ve dinlenmiş olan ekmek hamurunu unlu tezgah da hamur kartı ile toparlayalım.
  5. Dıştan ice doğru katlama tekniği ile katlıyoruz ve pişirme kağıdı serdiğimiz demir döküm tenceremize üzeri düz olan kısmı üst tarafa gelecek şekilde koyalım.
  6. Tenceremizin kapağını kapatalım ve önceden ısıtılmış fırına verelim ( 200 derece, alt üst ayar ).
  7. İlk yarım saat kapağı kapalı bir şekilde pişecek.
  8. Yarım saat sonra kapağını üzerinden dikkatli bir şekilde eldiven veya bez yardımıyla alıyoruz ve ikinci yarım saat pişirme süresine geciyoruz.
  9. Nar gibi kızaran ekmeğimizi fırından çıkartıp bir telin üzerinde dinlendirmeye alıyoruz ve alt tabanının hamurlaşmamasını sağlıyoruz.
  10. Ekmeğin dışı çıtır çıtır içi ise yumuşacık olacak. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun????.
Demirdökümde Ev Ekmegi (Yoğurmadan) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Pratik Hamur Yoğurmadan Lahmacun Yapmaya Varmısınız Tarifi İçin Malzemeler 200 gram kadar kıyma orta yağlı2 büyük domates2 yeşil biber1 kapya biber1 büyük soğan3 çorba kaşığı sıvı yağArzu ettiğiniz kadar maydanoz1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı kimyonYarım çay kaşığı kara...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Bebek Ekmeği (Tam Buğday Ekmeği) Tanımı İçin Gereçler 2. 5 su bardağı tam buğday unuÇeyrek çay bardağı zeytinyağıYarım paket toz maya (İnstant maya)1. 5 su bardağı ılık su1 çimdik tuz (Kabarması için) Bebek Ekmeği (Tam Buğday Ekmeği) Tanımı Yapılışı Yoğurma kabına unu koyalım, unun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
Yoğurmadan Ev Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler *3 su bardağı un *Yarım çay kaşığı kuru maya *2 tatlı kaşığı tuz *1, 5 su bardağı su *Yarım su bardağı süt Yoğurmadan Ev Ekmeği Tarifi Yapılışı Bu tarif evdeki defterimde yazıyor kimden aldığımı hatırlamıyorum Ama lezzetli bir kahvaltılık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Yoğurmadan Yumuşacık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler Maya işlemi için; *Yarım bardak ılık su *2 kasık kuru maya *2 kasık toz şeker *2 kasık un Hamur için; *Yarım bardak ılık su *Yarım bardak süt *Yarım çay bardağı sıvı yağ *3 kaşık eritilmiş tereyağı *2 yumurta (birinin sarısı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
Orjinal Hamburger Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler 1.5 su bardağı ılık su3 yemek kaşığı şeker1 paket instant maya2 yemek kaşığı tereyağ1 tatlı kaşığı tuz4.5 su bardağı un Orjinal Hamburger Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Un ve tuz hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
858,496Konular
981,705Mesajlar
29,777Kullanıcılar
veybekSon üye
Üst Alt