Demleme Makarna Tanımı İçin Gereçler
- Yarım paket makarna
- Yarım su bardağına yakın sıvı yağ
- 1 su bardağı domates konservesi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet küp şeker
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- 2,5 su bardağı kaynamış su
- Kaşar rendesi
Demleme Makarna Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak sıvı yağ ve salçayı kavuruyoruz.
- Domates konseversini sarımsağı ekleyip kavuruyoruz.
- Küp şekerini tereyağ ve tuzunu ekleyip makarnayı ek ediyoruz.
- 1 çeşit çevirip kaynamış suyunu pilav mantığıyla üzerini hafif geçecek kadar ekleyin.
- Kaynayınca altını kısıp kapağını hiç açmıyoruz.
- Pişince bir kez karıştırıp demlemeye bırakıyoruz. 10 dakika sonra hazır. Afiyet olsun ????.