Demleme Makarna Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket makarna (burgu kullandım)
- 1 paket krema (200 ml)
- 2 adet kapya biber
- 2 adet çarliston biber
- 2 diş sarımsak
- 3 adet domates
- 1 kaşık tepeleme domates salçası
- Zeytinyağ
- 1 kaşık tereyağ
- Baharat (Tuz, karabiber, kekik kullandım)
Demleme Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Zerzevatları isteğinize nazaran doğrayıp hazırlayın domateslerin kabuklarını soyun.
- Küçük bir tencerede zeytinyağı ile birlikte biberleri ve sarımsağı kavurun.
- Domatesi ve domates salçasını ekleyip üstüne istediğiniz baharatları koyun.
- Kapağı kapatıp kısık ateşte pişirin.
- En son kremayı da ekleyip altını kısın.
- Sos kısık ateşte pişerken büyük tencereye makarnayı tereyağını ve tuzunu ekleyip rengi hafif dönene kadar kavurun.
- Kavrulan makarnanın üstüne sosu ekleyip bir iki dakika çevirin.
- Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. Kenarda hazır sıcak suyunuz bulunsun eksik gelirse ekleme yapabilirsiniz.
- Kısık ateşte pişirmeye bırakın.
- Piştikten sonra ocaktan alıp bi beş dakika dinlendirin. Daha sonra servis edin. Afiyet olsun .