Denemeyen Kalmasın Tel Şehriyeli Domates Çorbası Tanımı İçin Gereçler
Sırasıyla:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı salça (Domates)
- 3 adet domates
- 1,5 litre kaynak su
- Çeyrek et bulyonu (Sıcak suda eritilecek)
- 1 çay bardağı tel şehriye
- Tuz
- Karabiber
- Nane
Denemeyen Kalmasın Tel Şehriyeli Domates Çorbası Tanımı Yapılışı
- Tereyağı ve sıvı yağı tencereye alıp tereyağ kayboluncaya dek eritelim ve kızınca unu ekleyip kokusu ve rengi dönene kadar kavuralım.
- Akabinde salçayı ekleyip 2-3 dakika kadar kavuruyoruz ve domates rendelerini ekleyip yaklaşık 2-3 dakika daha pişirelim.
- Bu sırada tabanının tutmamasına dikkat edelim daima çırpıcıyla durmadan karıştıralım.
- Ortalama 1. 5 litre kadar kaynak su ekleyelim daha sonra sıcak suda eritilmiş bulyonu da ekleyelim istek ederseniz et suyu da ek edebilirsiniz çok hoş bir tad katıyor çorbaya ????
- Çorbamız kaynadığında tel şehriyeyi ekleyelim.
- Tuz ,karabiber ve nane ekleyip yaklaşık 10 dakika kadar orta ateşte pişirelim ve şehriyeler pisince çorbamızı ocaktan alıp afiyetle tüketebiliriz. Afiyetler diliyorum ????????????.