Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

dengeli ve düzenli beslenmenin sırrı

dengeli ve düzenli beslenmenin sırrı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
dengeli ve düzenli beslenmenin sırrı bunun ne oldunu gerçekten bilmiyorum

Cevap: dengeli ve düzenli beslenmenin sırrı

Dinç Olmanın Sırrı Dengelenmiş Beslenme

Sağlıklı olmanın sırrı, vücudumuz için zorunlu olan besin ögelerini doğru tüketebilmekten geçiyor Sağlıklı çoğalma ve gelişme için 40dan pozitif besin ögesine ihtiyacımız var Bu beslenme ögeleri 6 asıl grupta toplanabilir;

Karbonhidratlar: Tahıl ürünleri ve kuru baklagillerde yüksek miktarda bulunur Şekerler de karbonhidratlar grubunda yer alır Jurnal alınan enerjinin % 5560ının karbonhidratlardan sağlanması gerekir Burada önemli olan şekerli besinlerden fazla, öteki karbonhidrat kaynaklarını tüketmektir

Proteinler: Et, süt ve ürünleri ile kuru baklagillerde yüksek miktarda bulunur Günlük alınan enerjinin % 1012sinin proteinlerden sağlanması gerekir

Yağlar: Et, süt, peynir ve kuru yemişlerde yüksek miktarda bulunur Jurnal alınan enerjinin % 2530unun yağlardan sağlanması gerekir Bu oranın en fazla % 10u doymuş yağlardan ( et, süt, yumurta gibi hayvansal kaynaklı ürünlerde bulunur), % 10u tekli doymamış yağlardan( zeytinyağı, kanola yağında bulunur) ve % 10u çoklu doymamış yağlardan ( gündöndü, soya fasulyesi, tahıl ürünleri, balık ve ürünleri, ıspanak, brokolide bulunur) karşılanmalıdır

Vitaminler, mineraller ve su diğer besin ögesi gruplarıdır

Peki hangi beslenme ögesi hangi besinlerde bulunur?

Süt ve süt ürünleri: Bu gruptaki besinler protein ve kalsiyumdan zengindirler Keza yağ ve bir takım vitaminler içi iyi kaynaktırlar
Et ve et ürünleri: Bu gruptaki besinler diğerlerine oranla daha pozitif protein içerirler Ayrıca demir, çinko ve B vitaminlerinden zengindirler
Tahıllar: Bu gruptaki besinlerin kayda değer bir kısmı karbonhidrattır Yeniden bazı B vitaminleri ve mineraller de vardır
Sebze ve meyveler: Sebze ve meyvelerin önemli bir kısmı sudur Ayrıca protein, karbonhidrat, vitamin ve mineral içerirler Bu grup özellikle C vitamini içi önemlidir
Yağlar ve şekerler: Şekerler vücuda enerji sağlarlar ve pozitif miktarda tüketilmeleri dengesiz beslenmeye niçin olur Yağ tüketiminden iyice vazgeçmek yerine belirlenmiş miktarlarda harcamak sanıldığının aksine sağlıklı değildir Çünkü vücudun kesin miktarlarda yağa da ihtiyacı vardır Bilhassa vücudumuz için epeyce zorunlu olan A,D,E,K gibi fakat yağda eriyerek faydalı olan vitaminler açısından yağların jurnal beslenmede yer alması fazla önemlidir Önemli olan yağları bir denge içinde tüketmektir *
 

Similar threads

dengeli ve duzenli beslenmenin sırrı bunun ne oldunu gercekten bilmiyorum Cevap: dengeli ve duzenli beslenmenin sırrı Sağlıklı Olmanın Sırrı Dengeli Beslenme Sağlıklı olmanın sırrı, vucudumuz icin gerekli olan besin ogelerini doğru tuketebilmekten geciyor Sağlıklı buyume ve gelişme icin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
111
dinç gelişmek ve büyümek için yapılması gerekenler nelerdir Sağlıklı olmanın sırrı, yediklerimizin çeşitleri değin miktarlarına da dikkat etmekten ve vücudumuz için zorunlu olan besin öğelerini doğru tüketebilmekten geçiyorBesin öğelerini 6 ana grupta toplayabiliriz Karbonhidratlar: Ekmek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
140
sağlıklı buyumek ve gelişmek icin yapılması gerekenler nelerdir Sağlıklı olmanın sırrı, yediklerimizin ceşitleri kadar miktarlarına da dikkat etmekten ve vucudumuz icin gerekli olan besin oğelerini doğru tuketebilmekten geciyorBesin oğelerini 6 ana grupta toplayabiliriz Karbonhidratlar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
Dinç Dengelenmiş Gıda Nasıl Olmalıdır? Dinç ve Dengeli Beslenme Vücudumuzu oluşturan hücrelerin ahenkli ve dengelenmiş çalışması için beslenme öğelerinden yani yağlar, karbonhidratlar, proteinler, vitaminler ve minerallerden yeterli miktarda almalıyız Vücudumuzun tüm gıda maddelerine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
90
Beslenme Grupları 1950lerde dört esas yiyecek grubu kavramı geliştirildi Maksat insanlara dengeli, dinç bir diyetin temelini meydana getirmek için uygun türleri ve miktarları seçmelerine yardımcı olmaktı Bu gruplar şunlardır: Süt ve süt ürünleri Et, balık ve kümes hayvanları Sebze ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
858,496Konular
981,684Mesajlar
29,764Kullanıcılar
alibaba31Son üye
Üst Alt