Deniz Börülceli Ve Ananaslı Somon Tarifi İçin Malzemeler
- 300-400 gram somon
- 1 demet deniz börülcesi
- 2-3 su bardağı sıcak su (Börülceleri haşlamak için)
- Buz ve soğuk su (Blanch etmek için)
- 1 dilim ananas
- 1 çay kaşığı kadar tuz
- 1 çay kaşığı ucu ile karabiber
- 5 yemek kaşığı limonsuyu
- 5 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 diş sarımsak
Deniz Börülceli Ve Ananaslı Somon Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak deniz börülcelerinizi güzelce ayıklayın.
- Kök kısımlarını atın.
- Bir tencere içerisine alıp üzerine sıcak su ekleyerek haşlamaya bırakın.
- 10 dk kadar haşlandıktan sonra suyunu süzün.
- Ayrı bir kapta soğuk su ve içerisine buzları atın.
- Süzdüğünüz börülceleri soğuk suya atın ve çıkarıp süzdürün. Bu şekilde içerisinde bulunan kılçığını ayıklamanız daha kolay olacaktır.
- Tüm börülceleri tek tek kılçıklarından ayıklıyoruz.
- Ayrı bir kapta börülce sosunuzu hazırlayıp içine börülceleri ekleyin ve karıştırın.
- Döküm tavanızı ısıtın.
- Isısını anlamak için elinizi üzerine getirdiğinizde ısısı elinize gelecek şekilde ise tavanız pişirmeye hazır demektir.
- Somonunuza hafif tuz serpip döküm tavanıza alın arkalı önlü iyice pişirin.
- Deri kısmı etten ayrılır.
- Her iki kısmı kızardıktan sonra kenara alın.
- Balığınız piştikten sonra tavada balığın kendi lezzeti kalacaktır.
- Dilim ananasınız üzerine biraz tuz ve karabiber ekleyerek döküm tavada arkalı önlü kızartın. Görseldeki gibi sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun.