elektronikci
FD Üye

Deniz Börülcesi Tanımı İçin Materyaller
- 1 bağ deniz börülcesi
- 1 limon suyu
- 2 diş sarımsak
- Zeytinyağı
- Yarım çay kaşığı karbonat
Deniz Börülcesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci sosunu hazırlayalım tatları birbirine karışsın. Limon suyunu ezilmiş sarımsakları ve zeytinyağını güzelce karıştırıyoruz.
- Börülcelerin köklerini ayıklıyoruz. Ve güzelce yıkıyoruz.
- Börülceleri orta uzunluk tencereye alıp içine çay kaşığı ucu ile karbonat atıyoruz.
- Rengi yeşil kalması için karbonat ek edip haşlıyoruz.
- Çabucak piştiği için kaynayan suda 10 dakika haşlanmalı kâfi. Anlamak için içinden bir kısım alıp elinizle sıyırabilirsiniz.
- Kolundan kolaylıkla ayrılıyor ve parçalanmıyorsa olmuş denektir. Çok piştiği vakit parçalanıyor temizlemesi güç oluyor.
- Haşlanan börülceleri içine buz attığımız soğuk sudan geçiriyoruz.
- Şokluyoruz yani rengi yeşil kalması için gerekli.
- Sonra paklık etabı. Kolun sert kısımlarını ayıklıyoruz. Sapından tutup başka elimizle yaprağını sıyırıp. Tabağa alıyoruz.
- Üzerine sosu gezdirip yavaşça karıştırıyoruz. Ve hazır.
- Büsbütün damak zevkinize nazaran sosunu değiştirebilirsiniz.Benim üzere daha evvel yemediyseniz bir talih verin.Afiyet olsun.