Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Deniz Börülcesi

Deniz Börülcesi

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
deniz-borulcesi.jpg

Deniz Börülcesi Tanımı İçin Materyaller

  • 1 bağ deniz börülcesi
  • 1 limon suyu
  • 2 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı karbonat

Deniz Börülcesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci sosunu hazırlayalım tatları birbirine karışsın. Limon suyunu ezilmiş sarımsakları ve zeytinyağını güzelce karıştırıyoruz.
  2. Börülcelerin köklerini ayıklıyoruz. Ve güzelce yıkıyoruz.
  3. Börülceleri orta uzunluk tencereye alıp içine çay kaşığı ucu ile karbonat atıyoruz.
  4. Rengi yeşil kalması için karbonat ek edip haşlıyoruz.
  5. Çabucak piştiği için kaynayan suda 10 dakika haşlanmalı kâfi. Anlamak için içinden bir kısım alıp elinizle sıyırabilirsiniz.
  6. Kolundan kolaylıkla ayrılıyor ve parçalanmıyorsa olmuş denektir. Çok piştiği vakit parçalanıyor temizlemesi güç oluyor.
  7. Haşlanan börülceleri içine buz attığımız soğuk sudan geçiriyoruz.
  8. Şokluyoruz yani rengi yeşil kalması için gerekli.
  9. Sonra paklık etabı. Kolun sert kısımlarını ayıklıyoruz. Sapından tutup başka elimizle yaprağını sıyırıp. Tabağa alıyoruz.
  10. Üzerine sosu gezdirip yavaşça karıştırıyoruz. Ve hazır.
  11. Büsbütün damak zevkinize nazaran sosunu değiştirebilirsiniz.Benim üzere daha evvel yemediyseniz bir talih verin.Afiyet olsun.
Deniz Börülcesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,408Mesajlar
30,226Kullanıcılar
Paradise5959Son üye
Üst Alt