Deniz Dalgası Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için:
- 250 gram tereyağı
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı tahin
- 2 çay bardağı irmik
- 2 çay bardağı fındık tozu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2,5 çay bardağı un
- 3 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su
- Bir dilim limon
Deniz Dalgası Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Şerbetinin soğuk olması gerektiği için, birinci iş olarak şerbeti için gerekli olan şeker ve suyu bir tencereye alın.
- Şeker eriyene dek karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakın.
- Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra limon suyunu ek edin ve 10 dakika daha bu biçimde kaynattıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.
- Hamuru için gerekli olan un hariç tüm materyalleri bir kaba alın ve unu yavaş yavaş ek ederek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller kopartın ve yağladığınız bir fırın tepsisine dizin.
- Bir çay bardağı yardımıyla üstüne deniz dalgası biçimi verin ve evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
- Fırından aldığınız sıcak tatlının üstüne soğumuş olan şerbeti dökün ve çekmesi için 2 saat kadar bekletin.
- İstediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun ????.