Deniz Dalgası Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram yumuşamış tereyağı
- 2 tane yumurta
- 2 yemek kaşığı tepeleme tahin
- 2 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı ince öğütülmüş fındık
- 1 çay bardağı ince öğütülmüş ceviz
- 1 paket kabartma tozu
- 4 çay bardağı un (Kontrollü ekleyin)
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 1 dilim limon
Deniz Dalgası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce şerbetini hazırlayın ve onu soğumaya bırakın, şerbet soğuk tatlı sıcak olacak.
- Hamuru için tüm malzemeleri bir kaba alıp karıştırın en son unu azar azar ekleyin.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yassı şekli yapın ve kaşıkla hafif videodaki gibi bastırın.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirin ne çok kızarsın nede az.
- Pişince çıkarın ilk sıcaklığı çıkınca soğumuş şerbeti üzerine gezdirin.
- Birkaç saat öyle kaldıktan sonra ben hepsini çevirdim her yeri şerbet çeksin diye.
- Üzerinide istediğiniz gibi süsleyin ben fındık ekledim.