Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Deniz kestanesi yaralanmalarinda ilk yardim uygulamasi

Deniz kestanesi yaralanmalarinda ilk yardim uygulamasi
0
140

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Yaz ayının gelmesiyle birlikte denizlerde bizi bekleyen bir başka tehlikede deniz kestanesi olup dikenli gövdesi ile bir çok kişinin (mesela ben) korkulu rüyası olur Deniz kestanesi batması sonucu oluşan yaralanmalarda ilk yardım uygulaması nasıl yapılır, yaralıya nasıl ve ne şekilde müdahale etmek gerekir diye soracak olursanız kısa ve net olarak aşamaları yazalım Bunları bir kenara not etmenizde ve tatile çıktığınızda aklınızda bulundurmanızda fayda var

İlk Yardım Uygulaması

Yaralıyı bulunduğu ortamdan güvenli bir ortama taşıyın
Yara üzerinde gözle görülebilen deniz kestanesinin dikenlerini çıkarmaya çalışın Dikenleri kırmamaya ve daha fazla derine batırmamaya dikkat edin
Yaralı bölgeyi yaklaşık 1 saat boyunca 4045 derece sıcaklıkta suyun içinde bekletin
Yarayı ovuşturmayın ve soğuk uygulama kesinlikle yapmayın
Yaralıyı en yakın sağlık kuruluşuna ulaştırın

Similar threads

Deniz Kestanesi Nedir? Faydaları, Yenir Mi? Deniz kestanesi, dikenli deniz canlıları sınıfından bir tanesidir. Bu tarz canlılara genellikle dünyamızda yer alan okyanuslarda rastlanılmaktadır. Deniz kestanesi, okyanus ve derin denizlerde yaşayan bir tür deniz canlısına verilen addır. Deniz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
313
Deniz kestanesi, okyanus ve derin denizlerde yaşayan bir tür deniz canlısına verilen addır. Deniz kestanesi kıyıya yakın yerlerde de görülebilmektedir. Görüntüsü adeta bir kirpiyi andıran bu canlı, Yunanca “kirpi” ve “deri” kelimelerinin bir araya gelmesi ile oluşan “ekinos dermos” kelimesinden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
317
Göğsün içine yabancı bir cisim battığında meydana gelen yaralanmalarda zaman kaybetmeden ilk yardımın temel basamakları düzgün ve dikkatli olarak uygulanıp sırasıyla şu işlemler yapılmalıdır; İlk yardımın temel basamakları olarak tabir edilen yaranın teşhisi, güvenliği sağlama, yetkililere...
Cevaplar
0
Görüntüleme
121
Sivri yabancı bir cismin karın bölgesine saplanması sonucu meydana gelen yaralanmalarda ilk yardımın temel basamakları uygulandıktan sonra yapılması gereken bir takım ilk yardım uygulaması vardır Tıbbi yardım gelene kadar işte yapılacaklar; Öncelikle tıbbi yardım isteyin Bunun için 112’yi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
117
Birincil yardım, Herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık durumu görevlilerinin tıbbi yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesini durdurmak amacıyla durum uygun, tıbbi malzeme aranmaksızın mevcut araç ve gereçlerle yapılan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
99
858,496Konular
981,779Mesajlar
29,851Kullanıcılar
calmuratSon üye
Üst Alt