Deniz Kestanesi Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram tereyağı
- 1 su bardağı irmik
- Yarım çay bardağı dövülmüş fındık
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı dolusu kakao
- 1 adet portakal yahut limon rendesi
- 4 -4.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Mavi haşhaş.
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 3 -4 damla limon suyu
Deniz Kestanesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvelden şerbeti hazırlıyoruz ki soğusun. 2 su bardağı şeker, 2 su bardağı suyu 20 dk kaynatın.
- Son 5 dk kala içine 3 4 damla limon suyu sıkın ve soğumaya bırakın.
- Yumuşamış olan tereyağını yumurta ile çırpıyoruz.
- İrmik, fındık, portakal rendesi ve kakao ekleyip karıştırıyoruz.
- Un ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayan kurabiye hamuru kıvamında, bir hamur elde ediyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elimizde yuvarlayıp haşhaşa batırıp tepsiye diziyoruz.
- 180 derece fanlı fırında 20 dk denetimi pişiyoruz.
- Birinci sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbeti döküyoruz. Afiyet bal şifa olsun.