elektronikci
FD Üye
Deniz Kestanesi Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yumurta
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 1 kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 1 su bardağı haşhaş
- Alabildiği kadar un
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- Limon
Deniz Kestanesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Şeker ve suyu kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynara çıkınca birkaç damla limon damlatıp 10 dk kaynayınca soğumaya bırakıyoruz.
- Hamur için haşhaş dışında tüm materyalleri karıştırıp hoş bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurdan toplar yapıp haşhaş buluyoruz.
- Fırın tepsisine dizip fırına veriyoruz. 190 derece de 20 dk pişiriyoruz.
- Birinci sıcağı geçince soğuğa yakın şerbeti tatlımıza döküp servise hazırlayabiliriz. (sıcakken çok çabuk dağılır biraz bekleyelim soğudukça donar). Afiyet olsun.