Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Deniz Mahsulleri Güveç

Deniz Mahsulleri Güveç
0
93

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
deniz-mahsulleri-guvec-3.jpg

Deniz Mahsulleri Güveç Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kilo karışık deniz mahsulleri
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 kısım taze soğan
  • 1 adet limon kabuğu rendesi ve limon dilimleri
  • 2-3 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
  • 1 çay bardağı su
  • 1,5 yemek kaşığı soya sosu
  • ½ yemek kaşığı sade yağ yahut tereyağı
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 kısım maydanoz
  • 5-6 adet frenk soğanı (ya da 1 yemek kaşığı kurutulmuş)
  • Tuz, karabiber, çekilmiş kişniş tohumu, dereotu

Deniz Mahsulleri Güveç Tanımı Yapılışı

  1. Soğanı, sarımsakları, biberleri, domatesleri, taze soğanları ve maydanozu doğrayıp hazırlayalım.
  2. Ocağı açıp tavayı ısıtalım. Tava sıcak olmalı.Çünkü deniz mahsulleri pişerken çok çabuk suyunu bırakır.
  3. Bunu önlemek için tavayı ısıtıp, yüksek ateşte pişireceğiz.
  4. Tava ısındıktan sonra 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyelim.
  5. 1/2 yemek kaşığı da sade yağ ekleyelim.
  6. Yağ eridikten sonra tavaya 1 adet yarım ay biçiminde doğradığım soğanı ekliyorum. Doğradığım 2 diş sarımsağı ekliyorum.
  7. Soğan ve sarımsağı 1-2 dakika soteleyelim.
  8. Soğan ve sarımsak kızarmaya başlayınca deniz mahsullerini ekleyelim.
  9. 1-2 dakika sotelemeye devam edelim.
  10. Yeşil biberi ve kırmızı biberi ekleyelim. 2 kısım taze soğanın evvel beyaz kısımlarını ekleyelim.
  11. Yeşil kısımlarını daha sonra ekleyeceğiz. 1 tane limonun kabuğunun rendesini ekleyelim.
  12. Bir kaç dakika soteledikten sonra öteki materyalleri ekleyelim. Domatesleri ekleyelim. Taze soğanın yeşil kısımlarını ve ince doğranmış bir kaç kısım maydanoz ekleyelim. Karıştıralım, daha sonra da baharatları ekleyelim.
  13. Biraz tuz ve karabiber ekleyelim.
  14. Biraz çekilmiş kişniş tohumu ya da 1-2 kol taze kişniş doğrayıp ekleyelim. 1-2 kısım ince doğranmış taze dereotu yahut bir tutam kurutulmuş dereotu ekleyelim.
  15. 1yemek kaşığı kurutulmuş frenk soğanı ya da ince doğranmış 5-6 adet taze frenk soğanı ekleyip karıştıralım. Var ise 1, 5 yemek kaşığı soya sosu ekleyin.
  16. Güveç kaselerine paylaştıralım.
  17. Tavanın içine 1/2 çay bardağı sıcak su koyup karıştıralım.
  18. Bu suyu güveç kaselerine ekleyelim. 1 limonu dilimleyip üzerlerine koyalım. Şayet isterseniz limon dilimleri yerine üzerlerine biraz rendelenmiş peynir de serperek pişirebilirsiniz.
  19. Evvelce 230 derece de ısınmış fırın da pişirin. En çok 10 dakika pişmesi kafidir.
  20. Daha uzun pişirmek deniz mahsullerinin kurumasına yol açar.
  21. Daha sonra da sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt