Deniz Mahsüllü Tagliatelle Tanımı İçin Gereçler
- 3 kaşık sarımsaklı zeytinyağı
- 20 gram ön pişirilmiş ahtapot
- 30 gram kalamar
- 30 gram karides
- 30 gram iç midye
- 80 gram domates sosu
- 10 gram tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Maydanoz
- Su
Deniz Mahsüllü Tagliatelle Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvelce hazırlamış olduğunuz sarımsaklı yağı kızgın tavaya dökünüz.
- Birinci başta kalamalarları tavaya atınız ve pişmesini bekleyiniz.
- Kalmamalar piştikten sonra iç midyeleri ve karidesleri ekleyin.
- Daha sonra da evvelden pişirilmiş ahtapotları ekleyin.
- Hepsi piştikten sonra tavaya iki yemek kaşığı kadar su ekleyin.
- Suyu çektikten sonra domates sosunuzu ek edin.
- Domates sosu deniz mahsülleriyle özdeşleşene kadar çekmesini bekleyin.
- Haşlanmış tagliatelle makarnanızı da tavaya ekleyin.
- Sonra tereyağını makarnaya ekleyin ve karıştırın.
- Tuz ve karabiberle tatlandırıp, maydanoz ile süsleyin.