
Dere Otlu Peynirli Tuzlu Kek Tanımı İçin Materyaller
- 2 yumurta (1 inin sarısını üzerine sürmek için ayırıyoruz)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı eritilmiş margarin
- 1 kase beyaz peynir (Sert yağlı) (fazla ufaltmayın )
- Yarım demet dere otu
- 3,5 su bardağı un
- 1 kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- Çörek otu
- Hepsi oda sıcaklığında olacak
Dere Otlu Peynirli Tuzlu Kek Tanımı Yapılışı
- Evvel bir kaba yumurtalarımızı kırıyoruz birinin sarısını ayırıyoruz.
- Yoğurdu yağı ek edip, çırpma teli ile çırpıyoruz.
- Sonra, unu kabartma tozunu tuzu ekleyip, çok ezmeden hafif yoğuruyoruz, bu basamakta peyniri dere otunu da ekliyoruz. Yeniden çok sıkıştırmadan hafif yoğuruyoruz, ve hamuru tekrar çok bastırmadan yağlanmış kek kalıbına koyuyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpiyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 180% gırında 50 -55 dk pişiriyoruz.Not: kek dışında yaptığımız hamur işlerinde. Hamuru çok sıkıştırırsak hamur kabarmıyor.