Dere Otlu Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 300ml süt (1 buçuk su bardağı)
- 150g tereyağı
- 1 paket maya
- 2 yumurta
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı sirke
- Tuz
- Yarım demet dere otu
- 600~700g un
- Peynir
- Kaşar peyniri
- Kurumuş domates (bunun üzere şeylerle zenginleştirebilirsiniz)
Dere Otlu Poğaça Tanımı Yapılışı
- Bir kabın içerisine süt ve mayayı ezelim.
- Seker tuz ve sirke ekleyelim. Kırdığımız yumurtalar ile bir arada unumuzu yavaş yavaş ekleyelim. (hamur ne kadar yumuşak olursa o kadar hoş olur)
- En son dere otunu ekleyelim ve 15dk. bekletelim.
- 15dk sonra hamuru bezeleyip tepsi mayası için 30dk bekletelim ve 200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirelim (yaklaşık 20 dk).
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.