
Dere Otlu Poğaça Tanımı İçin Materyaller
Hamur İçin
- Un (Yaklaşık 2.5-3 su bardağı )
- Yarım denet dere otu (Ben biraz daha fazla kullandım)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Beyaz peynir
- 1 adet yumurta sarısı
Dere Otlu Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Dere otunu güzelce yıkayıp ince ince doğrayalım. Un hariç bütün materyalleri yoğurma kabına alalım ve karıştıralım.
- Azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Elde ettiğimiz hamurdan küçük kesimler alıp içine beyaz peynir koyarak yuvarlayalım.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizelim (Benim tanımımda 15 tane poğaça çıktı ????????
)
- Üzerlerine yumurta sarısı sürerek evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim.