Dereotlu Fit Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı süt yada yoğurt
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım demet dereotu
- 2, 5-3 su bardağına yakın tam buğday unu
- Lor peyniri, beyaz peynir yada kaşar peynir hangisini tercih ederseniz
Dereotlu Fit Poğaça Tanımı Yapılışı
- Yumurtanın sarısı ve beyazı ayrılır (sarısını üzerine süreceğiz)
- Yumurta beyazı tereyağı ve sıvı gereçleri güzelce karıştıralım.
- Doğradığımız dereotu ve tuzuda ekleyip karıştıralım kabartma tozu ve unuda ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
- 5-10 dakika ortası dinlendirilen hamurdan ceviz büyüklüğünde kopardığımız hamur kesiminin içine istediğimiz peyniri ekleyip biçim verelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam yada çörek otu dökelim.
- Evvelce ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 35 dakika denetimli bir halde pişirelim afiyet olsun
).
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.